Brnabićeva zahvalila Bekariju na podršci Srbiji za domaćina EXPO 2027

18.07.2023

13:11

0

U godini obeležavanja 20 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i San Marina, Bekari je poručio da je San Marino zemlja sa kojom Srbija ima potencijala za sve vrste saradnje

Brnabićeva zahvalila Bekariju na podršci Srbiji za domaćina EXPO 2027
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa državnim sekretarom za spoljne poslove, međunarodnu ekonomsku saradnju i telekomunikacije Republike San Marino Lukom Bekarijem kome je zahvalila na podršci kadidaturi Srbije za domaćina izložbe EXPO 2027.


Ona je dodala da pozdravlja buduće učešće San Marina na ovoj izložbi koja je važna ne samo za Srbiju već i za ceo region, saopšteno je iz Vlade Srbije. 

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bs
 

Brnabićeva je istakla zainteresovanost Srbije za intenziviranje dijaloga i iznela da postoji veliki kapacitet za razvoj odnosa dveju država, posebno u oblastima turizma, ekonomije, kulture i obrazovanja. 

U godini obeležavanja 20 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i San Marina, Bekari je poručio da je San Marino zemlja sa kojom Srbija ima potencijala za sve vrste saradnje, naglasivši da se u narednom periodu treba posvetiti povezivanju dve biznis zajednice.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike