Linta reagovao na gorući problem u Hrvatskoj: Apel Milanoviću zbog neumornog ugnjetavanja Srba

27.08.2021

15:21 >> 16:23

0

Autor: 24sedam

Linta ističe da Hrvatsko udruženje pravoslavnih branitelja preko biloborda poziva Srbe da se izjasne kao Hrvati i vernici nepriznate Hrvatske pravoslavne crkv

Linta reagovao na gorući problem u Hrvatskoj: Apel Milanoviću zbog neumornog ugnjetavanja Srba
Copyright Milos Tesic/ATAImages

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta očekuje da hrvatski premijer Andrej Plenković hitno pokrene uklanjanje srbomrzačkih biloborda širom Hrvatske i oštro i nedvosmisleno osudi akciju Hrvatskog udruženja pravoslavnih branitelja koje u saradnji sa udruženjima hrvatskih veterana i pojedinim biskupima javno raspriruje mržnju i nasilje i izaziva strah i uznemirenost kod preostalih Srba uoči predstojećeg popisa stanovništva.

Linta poziva Državno tužilaštvo Hrvatske da podigne optužnicu protiv nalogodavaca i počinioca postavljanja biloborda zbog krivičnog dela javno podsticanje na mržnju i nasilje za koje je predviđena kazna zatvora do tri godine zatvora.

Linta ističe da Hrvatsko udruženje pravoslavnih branitelja preko biloborda poziva Srbe da se izjasne kao Hrvati i vernici nepriznate Hrvatske pravoslavne crkve koja je postojala samo u genocidnoj NDH.

Zoran Milanović / Profimedia

Jedan od predstavnika Hrvatskog udruženja pravoslavnih branitelja, izvesni Goran Macura iz Šibenika, napisao je da je u Rijeci i širom Hrvatske postavljeno 80 takvih bilborda.

Pročitajte još:

– Macura širi besnu mržnju, ne samo prema Srbima već i prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi jer je naziva instrumentom velikosrpske politike tvrdeći da Hrvatska neće biti u potpunosti samostalna država dok se ne obnovi Hrvatska pravoslavna crkva – poručio je Macura.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike