Šta sprema ekstremista iz Prištine!? Kurti svoju policiju nazvao nastavkom tzv. OVK, pa govorio o "oslobađanju od srpskog okupatora"

14.07.2023

19:31

0

Kurti je rekao da tzv. kosovska policija ostaje jedna od najpouzdanijih institucija na samoproglašenom Kosovu

Šta sprema ekstremista iz Prištine!? Kurti svoju policiju nazvao nastavkom tzv. OVK, pa govorio o "oslobađanju od srpskog okupatora"
Kurtijeva policija - Copyright Tanjug/Dopisništvo KiM

Na dodeli diploma novoj generaciji tzv. kosovskih policajaca premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ocenio je da je policija nastavak tzv. OVK “koja se žrtvovala za slobodu Kosova”, prenosi Dukađini.

Kurti je rekao da tzv. kosovska policija ostaje jedna od najpouzdanijih institucija na samoproglašenom Kosovu.

– Policija nastavlja da bude jedna od najpouzdanijih institucija, nastavlja da sprovodi ustavnu misiju, štiti život i imovinu građana, održava red i javni mir, sprečava i otkriva kriminal, štiti ljudska prava i slobode i štiti sve građane bez obzira na veroispovest, pol ili godine. Policija je nastavak oslobodilačke vojske, naša sloboda je nastala nakon žrtvovanja čitavih generacija u borbi za slobodu i oslobođenje od srpskog okupatora. Kao pripadnici kosovske policije, bićete deo naše istorije i zajedničkih napora da podignemo i ojačamo našu republiku – rekao je Kurti.

Podsetimo, upravo je jedan pripadnik nastavka tzv. OVK upucao nedavno Srbina Dragišu Galjka u leđa, a za taj zločin nije ni pokrenuta istraga.

Tzv. OVK je bila teroristička organizacija albanskih separatista, odgovorna za masovna ubistva, ratne zločine i najbrutalnije nasilje na teritoriji južne srpske pokrajine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike