Tražili smenu Bratislava Gašića, pa ni sami nisu glasali "ZA": Deo opozicije pravi cirkus u Skupštini

05.07.2023

21:00

0

Zahteve koje deo opozicije iz nedelje u nedelju predstavlja javnosti ni sami ne podržavaju, pokazalo je današnje glasanje

Tražili smenu Bratislava Gašića, pa ni sami nisu glasali "ZA": Deo opozicije pravi cirkus u Skupštini
Copyright FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Opozicija namerila da smeni Bratislava Gašića, predložila u Skupštini i za svoj predlog nije glasala - ovako bi ukratko izgledao sažetak jedne od poslednjih akcija dela opozicije koja, skrivajući se iza tragedija koje su u maju pogodile Srbiju, na svim frontovima "bije" i pokušava da destabilizuje državu.

Ovog puta, "na meti" se našao ministar policije Bratislav Gašić, čiju su smenu tražili neki od predvodnika političkih protesta koji se nedeljama unazad održavaju.

Tražili smenu, udarili uglas svi sa različitih konferencija za medije koje su organizovali, da društvenih mreža i preko ostalih kanala da on što pre mora da ode jer je kriv za sve što se desilo, tražili rasprave na sednicama, a u skupštinskoj sali se nisu pojavljivali!

Praveći danima unazad cirkus od Skupštine, danas su završili u velikom stilu - za predlog koji su oni predložili gotovo polovina nije glasala!

Od 192 prisutna poslanika, "ZA" (smenu ministra policije) glasalo je samo njih 37.

Sa 148 glasova protiv zahteva za izglasavanje nepoverenja Gašiću i 37 za, odlučeno je da Bratislav Gašić ostane na mestu ministra unutrašnjih poslova.

printscreen
 

Ironija je što je ovaj predlog pre početka sednice potpisao 61 poslanik iz opozicionih redova što ukazuje da je gotovo polovina njih odustala od svog predloga tokom rasprave.

Kako su glasale opozicione stranke?

Za smenu je glasalo samo 4 poslanika DS (od ukupno 10), 6 poslanika Narodne stranke (od ukupno 12), polovina poslanika Dveri, samo jedan poslanik grupe NADA i 9 (od ukupno 15) poslanika iz grupe Marinike Tepić.

Šestoro opozicionih poslanika je prisustvovalo glasanju, ali nisu hteli da se izjasne uopšte.

"Svi junaci nikom ponikoše..." lideri se nisu pojavili

Na glasanje nije ni došao "lider protesta" Srđan Milivojević, kao ni Vladeta Janković, Siniša Kovačević, Pavle Grbović, Dragana Rakić.

Dok je trajala rasprava u skupštinskoj sali, Aleksandar Jovanović Ćuta, iako prethodno udaljen sa sednice, pravio je buku, sa zvučnika puštao muziku...

Ovaj čin je još jedan u nizu kojim su pokazali licemerje i da im je pravi cilj, koristeći tragedije koje su se desile u maju, povratak na vlast.

Za to bezočno koriste narod i izvlače na ulice od vikenda do vikenda, parališu život u Beogradu, pokušavaju to i u drugim gradovima Srbije...i to sve do ispunjenja zahteva.

Zahteva za koje, očigledno, ni sami ne glasaju.

Deo opozicije danima ne dolazi u Skupštinu

Koliko ozbiljno shvataju narod, državu, dešavanja u zemlji...govori i činjenica da se deo opozicionih poslanika danima ne pojavljuje na skupštinskim zasedanjima.

Tokom prošle nedelje, pošto su izneli predlog za glasanje nepoverenja Bratislava Gašića, 27. juna na sednici se pojavilo samo njih 19. Dva dana kasnije početak sednice je kasnio sat vremena, jer se oni čije su hitno zasedanje tražili - opet nisu pojavili.

Na jednoj od sednica iz redova opozicionih stranaka čulo se da "Gašića treba smeniti jer je malerozan..." i tako danima, umesto ozbiljne politike za vođenje zemlje, od dela opozicije samo cirkus, sabotaže i potpuna neozbiljnost.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike