Vučić se danas sastaje sa Miroslavom Lajčakom

05.07.2023

07:33

0

Sastanak je zakazan u 11 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Vučić se danas sastaje sa Miroslavom Lajčakom
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Kako je saopštila pres služba predsednika, sastanak je zakazan u 11 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. 

Inače, Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine se juče sastao i sa Aljbinom Kurtijem, premijerom takozvane države Kosovo i nakon dvočasovnog sastanka rekao je da trenutna situacija nije laka.

Upitan da li je uspeo da Kurtija "malo smekša", Lajčak je rekao: "On je izneo svoje stavove, ja sam izneo svoje ideje i predloge, sastanak je bio dug, ali veoma važan".

- To nije lak zadatak, niti laka situacija. Imao sam važne sastanke sa Osmani i Kurtijem. Duga iskrena diskusija. Veoma važna. Moram da biram reči, postoji razumevanje u potrebi da se ide napred u vezi sa tri tačke koje je iznela EU - proširenje, novi izbori i povratak normalizaciji. Ostaje nam da nastavimo razgovore o konkretnim koracima koje treba preduzeti. Sastanak je bio dug, ali veoma važan da bolje razumemo pozicije jedni drugih. Dogovorili smo se da nastavimo - rekao je on novinarima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike