Petković: Opozicija do juče napadala zbog hapšenja, a sada je protiv odluke suda

26.06.2023

15:06

0

"Za razliku od perioda do 2012, kad sud nije pitan, danas postoji pravna država"

Petković: Opozicija do juče napadala zbog hapšenja, a sada je protiv odluke suda
Petar Petković - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Direktor Kancelarije za KiM Petar petković izjavio je danas da, iako se nastavlja sudski postupak protiv trojice tzv. kosovskih policajaca, odmah su protiv odluke suda ustali oni koji su "do juče napadali" Beograd što su oni uopšte uhapšeni.


- Od Đilasa, Borka Stefanovića, Jovanovića. Vidite sada to opoziciono licemerje, kada je potrebno da se napadne Srbija, kako su oni odjednom nezadovoljni odlukom suda. Juče ste govorili da nismo trebali da ih hapsimo, a sada su nezadovoljni. Dok ste vi vladali Srbijom ne samo da niste pitali sud, nego ste donosili političke odluke i tim odlukama ste pustili 1.800 albanskih terorista i pripadnika UČK koji su pobili mnoge Srbe, silovali Srpskinje i proterali srpsku nejač. tako ste vi radili - rekao je on za Tanjug.
printscreen/MUP
 

 


Podsetio je da je, za razliku od njih, aktuelna vlast locirala Albance naoružane do zuba, uhapsila ih, nakon čega su nezavisno tužilaštvo i sudstvo podigli optužnicu, koja je zatim i potvrđena.

- Za razliku od perioda do 2012, kad sud nije pitan, danas postoji pravna država. Kada se tako ponašaju jasno je da im nije stalo do odluka suda i do pravne države. Nismo mi naivni, znamo vrlo dobro da su i dalje u pritvoru uhapšeni Srbi, i to potpuno neosnovano. I borićemo se za svakog našeg Srbina. Kako je pušten Radoš Petrović, da budu na slobodi i svi ostali uhapšeni Srbi - zaključio je Petković.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike