Ogoljene sve Kurtijeve laži: Demantovao ga predsednik sindikata tzv. kosovske policije

20.06.2023

10:47

0

Nasilje svojih poslušnika Kurti je medijima pokušao prikazati suprotno, kao "organizovani scenario napada autokratske države", glumeći žrtvu i pokušavajući da bude novi Vladimir Zelenski

Ogoljene sve Kurtijeve laži: Demantovao ga predsednik sindikata tzv. kosovske policije
Aljbin Kurti - Copyright TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Predsednik sindikata tzv. kosovske policije Imer Zećiri priznao je da njegove kolege uhapšene u centralnoj Srbiji nisu maltretirane tokom pritvora, a rekao je i da je tokom protesta na severu Kosova i Metohije povređeno samo sedam "policajaca", a da su svi zadobili lakše povrede.

- Do sada imamo sedam povređenih policajaca i svi su se vratili svojim redovnim obavezama - naglasio je on.

Ovim rečima Zećiri je potpuno razobličio sve ekstremističke izjave premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija. Kurti je čak koristio reči poput "fašističke bande" i žalio se da su nedopustivi napadi na policiju, dok su sa druge strane povređena čak 52 Srbina, a Dragiša Galjak je i upucan u leđa i to sa dva metka.

Kurti se žalio da je situacija na severu KiM posledica "naoružanih grupa, koje se pretvaraju da su demonstranti, a u stvari su kriminalne bande" Srbije. On je tada Srbe koji brane svoja prava opisao kao "kriminalne bande nacionalizma i ekstremno desničarskog šovinizma", ali i kao "Vučićevu fašističku miliciju".

Nasilje svojih poslušnika Kurti je medijima pokušao prikazati suprotno, kao "organizovani scenario napada autokratske države", glumeći žrtvu i pokušavajući da bude novi Vladimir Zelenski.

Ipak, sada se ispostavlja da su njegovi "policajci" (sedmorica) koji su pucali na Srbe samo lakše povređeni. 

Međutim, ozbiljno treba shvatiti upozorenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Kurti želi rat i to po svaku cenu - rekao je nedavno Vučić u vanrednom obraćanju građanima.

Kako je predsednik tada rekao, dijalog sa Kurtijem je potpuno besmislen.

Podsetimo, 29. maja Kurtijeva policija upucala je u leđa sa dva metka Dragišu Galjaka. On je i dalje u bolnici, i postavlja se pitanje da li će moći normalno da nastavi život posle strašnih povreda koje su mu nanete. Istog dana uhapsili su Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića i brutalno ih pretukli. Takođe, čak 52 Srba, učesnika mirnih protesta, zatražilo je zdravstvenu pomoć zbog posledica zadobijenih usled nasilja koje su nad njima sprovodili pripadnici ROSU.

Rane koje je Galjak zadobio od Kurtijeve policije pogledajte na priloženim fotografijama:

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike