Radovi na "turbo" kružnom toku u Novom Sadu biće gotovi dva meseca pre roka: Đurić najavio asfaltiranje Bulevara oslobođenja (FOTO)

07.06.2023

16:25

0

U Fruškogorskoj ulici u ponedeljak kreću radovi na novih 18 parking mesta, od kojih je jedno za osobe sa invaliditetom - kaže gradonačelnik Đurić

Radovi na "turbo" kružnom toku u Novom Sadu biće gotovi dva meseca pre roka: Đurić najavio asfaltiranje Bulevara oslobođenja (FOTO)
Copyright nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Važno je reći da je trebalo da radovi budu gotovi sredinom septembra ove godine, ali izvođači nam govore da će biti gotovi do kraja meseca. Dva i po meseca ranije će biti gotovi, što je vrlo važno jer će saobraćaj moći nesmetano da se odvija i da krenemo uskoro u asflaltiranje celokupnog Bulevara oslobođenja, naveo je danas gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić tokom obilaska završetka radova na “turbo” kružnoj raskrsnici na Bulevaru cara Lazara.

nsuzivo.rs/Pavle Pejić
 

Grad Novi Sad i Pokrajina zajedno su ušli u ovaj projekat u koji je uloženo 343 miliona dinara.

Pokrajina je iz svog budžeta izdvojila 150 miliona dinara, a Grad Novi Sad 193 miliona dinara.

nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Milan Đurić

- Značajno je da Bulevar cara Lazara ni u jednom trenutku nije bio zatvoren, bile su uvek otvorene po jedna traka u oba pravca. Ovaj lep kružni tok smanjiće nam gužvu. U Fruškogorskoj ulici u ponedeljak kreću radovi na novih 18 parking mesta, od kojih je jedno za osobe sa invaliditetom. Izdvojili smo pet miliona dinara iz budžeta za te radove - istakao je prvi čovek Novog Sada.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, naglasio je da će finansirati novi park, na mestu na kojem je bio Dino park.

- Verujem da će i ti radovi početi tokom jeseni. Nastavljamo i sa drugim važnim projektima. Biće opredeljen iznos i za Kamenicu III, koja mora biti u funkciji najkasnije u martu naredne godine. Nastavljamo sa rekonstrukcijom Studija M. Ulažemo sve veća finansijska sredstva u Novi Sad. Šest milijardi dinara smo uložili u Novi Sad otkada sam ja predsednik Pokrajinske vlade, od 2016. do danas - naglasio je Mirović.

nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Igor Mirović

Podsećamo, “turbo kružna raskrsnica” će u svom središtu imati spomenik, najverovatnije Nikoli Tesli. Ova raskrsnica bi trebalo da ubrza protok saobraćaja, jer više neće biti semafora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Nsuzivo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike