Šef kabineta Vjose Osmani podržao proteste u Beogradu: Sve mi miriše na Majdan; Petković mu odmah odgovorio

04.06.2023

15:06

0

Više je nego očigledno da Prištini odgovara ovakva situacija

Šef kabineta Vjose Osmani podržao proteste u Beogradu: Sve mi miriše na Majdan; Petković mu odmah odgovorio
Copyright Pexels/Tanjug/Tara Radovanović/Twitter_Blerim Vela @Blerim_Vela

Šef kabineta predsednice tzv. Kosova Vjose Osmani, Blerim Velja, dao je podršku opozicionim protestima u Beogradu, te poručio da mu sve miriše na Majdan! Na taj način, još jednom je potvrdio kome zapravo odgovara ovaj vid protesta i čiji interesi stoje iza toga.

On je podelio snimak sa protesta, te pohvalio demonstrante i same proteste, i pri tom nije propustio priliku da optuži predsednika Srbije za nasilje. 

-Dobijamo neke vibracije Majdana iz Beograda, napisao je Velja na Tviteru hvaleći proteste.

I dok istovremeno priziva Majdan, a hvali "mirne proteste", vredi se prisetiti da su protesti na Majdanu okončani vrlo nasilno, pa bi "između redova" moglo da se protumači da Velja zapravo priziva nasilje na ulicama Beograda.

Više je nego očigledno da Prištini odgovara ovakva situacija budući da samo bez Aleksandra Vučića na čelu Srbije vide šansu da obezbede Kosovu potpuni suverenitet. 

Petković: Razmislite šta je cilj protesta koji podržava Kurti

Na ovu poruku odmah je reagovao i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji je poručio Velji da dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije, neće biti ni Majdana, a ni priznanja tzv. Kosova.

-Razmislite šta je cilj protesta u Beogradu koji snažno podržava (premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin) Kurti! Čim Priština priziva novi Majdan i krvoproliće na ulicama, znači da čezne za onom vlašću koja bi priznala tzv. "Kosovo". Zapamtite: neće biti ni Majdana, a ni priznanja tzv. Kosova, dok je Vučić na čelu Srbije", napisao je Petković na Tviteru.

Twitter/PetkovicPetar
 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike