Večeras u 20 časova predsednik Aleksandar Vučić obratiće se na CNN-u

31.05.2023

17:39

0

Predsednik Srbije će pričati o aktuelnoj situaciji i dešavanjima na Kosovu i Metohiji

Večeras u 20 časova predsednik Aleksandar Vučić obratiće se na CNN-u
Vučić će se obratiti na CNN-u - Copyright Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras će govoriti na američkoj CNN.

Kako je najavljeno, govoriće od 20 časova.

Vučić će govoriti o aktuelnoj situaciji i dešavanjima na Kosovu i Metohiji

Svet će čuti istinu

Posle terora koje su snage privremenih prištinskih institucija učinile na severu Kosovo i Metohije, predsednik Srbije će na najpoznatijoj američkoj televiziji ispričati šta se desilo i time staviti tačku na laži i izmišljotine koje ovih dana izjavljuju Aljbin Kurti i njegovi saradnici.

Time će svet konačno imati priliku da čuje istinu, a to će sigurno uticati i na poboljšanje pozicije naše zemlje u međunarodnim odnosima.

Predsednik će još jednom ponoviti odlučnost našeg državnog rukovodstva da bude okrenuto ka miru, ali i istaći spremnost da brani državni suverenitet i naš narod ukoliko bude ugrožen.

Tanjug/Sava Radovanović
 

Podsetimo, Kurti je već žestoko kritikovan zbog brutalnog nasilja na severu južne srpske pokrajine. Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer je rekao da je otkazivanje učešća na velikim vojnim manevrima NATO-a prva posledica koju će Kurtijeva vlada osetiti zbog akcija na severu KiM.

Hovenijer je, istovremeno, upozorio i na dodatne posledice koje proizvodi ovakav pristup prištinskih privremenih vlasti.

- Moram da kažem da u ovom trenutku SAD nema mnogo interesa da se zalaže kod zemalja koje nisu priznale nezavisnost ili aktivno radi na kosovskim evroatlantskim integracijama - zaključio je američki ambasador.

Tanjug
 

Kurtijeve ratnohuškačke poteze kritikovao je i francuski predsednik Emanuel Makron, koji je izjavio da Priština snosi odgovornost za nemire na severu KiM.

Makron je na konferenciji za novinare u Bratislavi, gde se održava bezbednosni forum "Globsec 2023", rekao da vlasti u Prištini snose odgovornost za nemire koji su, kako je primetio, naglo porasli otkako su albanski gradonačelnici preuzeli dužnost u opštinama na severu KiM, u kojima većinu čine Srbe.

Zato će predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras na CNN-u izneti istinu o situaciji na Kosmetu, ali i ostalim delovima Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike