Hovenijer se oglasio posle sastanka sa Vjosom Osmani: Ne ulaziti nasilno u objekte opština, situacija uznemirujuća

29.05.2023

11:52

0

Hovenijer je rekao da je važno da se izbegne eskalacija situacije

Hovenijer se oglasio posle sastanka sa Vjosom Osmani: Ne ulaziti nasilno u objekte opština, situacija uznemirujuća
Copyright Profimedia

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer poručio je danas, nakon sastanka sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, da je važno da se ne ulazi nasilno u objekte opština na severu KiM i ocenio da je situacija jako uznemirujuća. 

Hovenijer je rekao da je važno da se izbegne eskalacija situacije, prenosi Koha ditore. 

Američki ambasador dodao je da ne zna zašto gradonačelnici severnog dela Kosovske Mitrovice Erden Atić i Leposavića Ljuljzim Hetemi nisu prisustvovali sastanku, na koji je pozvao nove albanske gradonačelnike Zvečana, Zubinog Potoka, Leposavića i severnog dela Kosovske Mitrovice. 

Hovenijer je rekao da je tokom sastanka sa Osmani razgovarao o situaciji na severu Kosova i da je izrazio zabrinutost zbog nasilja. 

U Prištini je održan sastanak Hovenijera i novih albanskih gradonačelnika Zvečana i Zubinog Potoka - Iljira Pecija i Izmira Zećirija, dok gradonačelnici Leposavića i Severne Mitrovice, koji su iz Samoopredeljenja, nisu došli.

On je dodao da je zajedno sa ambasadorom EU u Prištini Tomašom Suniogom  pozvao na sastanak gradonačelnike četiri opštine na severu KiM, a da su došli gradonačeniici Zvečana i Zubinog Potoka, Iljir Peci i Izmir Zećiri, sa kojima je, kako je naveo, razgovarao o "uznemirujućoj situaciji".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike