Brnabić: Vlada nema nikakve veze sa REM i u tom telu ne bira nijednog člana

29.05.2023

12:57

0

Premijerka je podsetila da je Vučić rekao da je vlast spremna da razgovara, ali da nije rešenje da se traži smena vlasti na ulici

Brnabić: Vlada nema nikakve veze sa REM i u tom telu ne bira nijednog člana
premijerka Ana Brnabić - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da izvršna vlast i Vlada Srbije nemaju nikakve veze sa REM niti sa izborom članova i istakla da je jedna televizija najavila da će ukinuti rijaliti, dok druga o tome ni ne razmišlja, što govori o duplima standardima.

Na pitanje novinara u Rakovici na koje ustupke je vlast spremna, pošto je Aleksandar Vučić pozvao na razgovore, da li na promenu rukvodstva REM, RTS ili ispunjenje drugih zahteva,  Brnabićeva je rekla da od devet članova REM, dva bira skupština, a ostalo univerziteti, saveti za nacionalne manjine i drugi.

"Ukoliko žele, moj savet je bio da pokrenu tu proceduru. Vučić je otvoren za razgovore, da sednemo i vidimo šta je to što traže i zašto i kako će to poboljšati stanje bezbendosti u Srbiji, kako bi to sprečilo novu tragediju", navela je premijerka.

Kako je rekla, čula je da je jedna televizija već ukinila rijaliti, dok kod druge televizije nema ni govora o tome.

"Toliko o duplim standarima i koliko je to do rijaliti programa, a koliko je do nečeg drugog i da li vam se sviđa uređivačka politika nekog medija, ne zbog rijalitija prepostavljam, već zato što taj medij misli da Vučić ili vlada rade dobar posao ili ne", kazala je ona.

Ističe da druga TV nije ni pomenula da će ispuniti taj zahtev, "niti su oni koji protestuju uopšte rekli da ih zanima taj rijaliti na toj televiziji i pozivi na nasilje na toj televiziji, iako smo ih svi toliko čuli".

Na pitanje novinara kako može da se poredi rijaliti Srvajver u kojem se fitnes instruktori porede u fizičkoj spremi sa rijalitijem u kojem su i osuđivani kriminalci i gde se svakodnevno  vidi i fizičko nasilje nad ženama, ona je rekla da negleda nijedan rijaliti, jer je protiv rijalitija.

"Znam samo da se tražilo ukidanje rijalitija. Ko na ulici treba da odredi koji su parametri koji rijaliti može, a koji ne može. Po samoj formi, rijaliti nisu normalni i za mene su nezdravi, da ljudi žive i vi ih snimate. Vi mislite da postoje oni koji su dobri i loši, generalno sam protiv rijalitija, ali ja kao premijerka ne utičem na uređivačku politiku medija niti ko dobija nacionalnu frekvenciju, niti ko sedi u REM", kazala je Brnabićeva

Dodala je da je Vučić rekao da je vlast spremna da razgovara, ali da nije rešenje da se traži smena vlasti na ulici i da se sve krize rešavaju dijalogom.

Premijerka  je rekla, po pitanju zahteva za smenu Bratislava Gašića i Aleksandra Vulina, da vlast ne beži od političke odgovornosti, ali da bi to onda značilo ostavku cele vlade.

"Idemo na izbore ili predsednik da da mandat za formiranje vlade nekom drugom. Nema razloga za prelaznom vladom i to se nikada neće dogoditi", rekla je Brnabićeva i zapitala se da li to neko hoće sa ulica da kadrira ko će da bude u novoj vladi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike