Debakl protesta prozapadne opozicije: Okupljeni prepoznali želju opozicionara za nasilnim uzimanjem vlasti, pa se razišli dva sata ranije

27.05.2023

22:31

0

Narod je već po početku protesta prozapadne opozicije izrazio nezadovoljstvo, te se u direktnom prenosu televizije N1 čulo kako uzvikuju "Nećemo da šetamo"

Debakl protesta prozapadne opozicije: Okupljeni prepoznali želju opozicionara za nasilnim uzimanjem vlasti, pa se razišli dva sata ranije
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Politički protest opozicije koji je počeo danas u 18 časova, po svemu sudeći, doživeo je debakl.

Naime, iako je bilo planirano da skup traje do 22 časa, čini se da se okupljeni narod koji je izašao na ulice ne bi li pokazao saosećanje za žrtve dva masakra, ipak odlučio da se vrati ranije kući jer ne želi da bude deo opozicije koja je orijentisana ka Zapadu.

Narod je već po početku protesta prozapadne opozicije izrazio nezadovoljstvo, te se u direktnom prenosu televizije N1 čulo kako uzvikuju "Nećemo da šetamo", nakon čega je program "volšebno" prekinut.

YouTube
 

Prilikom prenosa na pomenutoj televiziji konačno je i javno otkrivena politička pozadina ovakvog skupa

- Trebalo bi ovde da se formira prsten oko zgrade RTS, i to bi sve trebalo da traje do 22 časa, kako su najavili organizatori članovi prozapadnih opozicionih medija - rekla je reporterka sa N1.

Ovim rečima potvrđeno je da Jeremić, Đilas, Ćuta, Zelenović i ostali planiraju da Vučića ruše na ulici, i tako dođu na vlast. 

24sedam
 

Na protestu koji su organizovali predstavnici prozapadne opozicije došlo je i do pobune protiv Srđana Milivojevića, poznatom po pretnjama sinu i bratu predsednika Aleksandra Vučića. On već danima pokušava da se istakne kao vođa prozapadne opozicije.

Jedan od demonstranata upitao je Milivojevića da li je ovaj protest narodni ili njegov. Odgovor nije usledio, već je obezbeđenje hladno odgurnulo čoveka. 

Okupljenima je izgleda postalo jasno da ovakav skup koji bi trebalo da ujedini narod i pruži solidarnost i saosećanje, zapravo služi neujedinjenoj opoziciji da pokupi jeftine političke poene.

Njima je, očigledno, jedino važno da proguraju svoje antisrpske i prozapadne političke ideje i održe govor.

Ipak, čini se da je narod prepoznao i prozreo ovakvo ponašanje istih, te je veliki broj ljudi napustio protest gotovo dva sata pre završetka.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike