Vučić: Tokom dana žalosti deo bivšeg režima pokušavao je da iskoristi tragediju

23.05.2023

20:29

0

Pokažite mi jedno mesto u svetu gde je neko iskoristio masovnu pucnjavu za političke demonstracije - rekao je predsednik Srbije

Vučić: Tokom dana žalosti deo bivšeg režima pokušavao je da iskoristi tragediju
Copyright Printscreen/RTS

- Ovo nije nikakvo merenje, nikakvo istraživanje. Ovo je pokušaj da pokažemo da nešto što je neko uradio, ne samo da nema smisla, nego da neće moći da prođe - rekao je predsednik Srbije o skupu koji će biti održan 26. maja u Beogradu.

Istakao je da su ludi bili uplašeni, tražeći krivca u svemu i svakome i naglasio da je to logično.

- Na protestu koji je postojao bio je veliki broj ljudi koji su hteli da doprinesu da njihova deca budu sigurnija. Međutim, postalo je jasno čak i tokom Dana žalosti da će političari, pripadnici bivšeg režima, pokušati to da iskoriste. Uskoro toga neće biti. To je jedna stvar koju želim da saopštim narodu. Mislim da se obratim Srbiji sa jednim dugoročnim planom i pokazaću na koji način možemo da se izborimo sa svim ovim - rekao je on.

Tražio je da mu se pokaže jedno mesto u svetu gde je neko iskoristio masovnu pucnjavu za političke demonstracije.

- Odmah je došlo, "skloni se, Vučiću", pa do prelazne Vlade. Mogu samo da me ubiju, to je jedini lek. Ja neću dati mandat onome ko će po nalogu spolja da pravi neke prelazne Vlade. Suviše volim Srbiju da bih je uništio političkim pritiskom nekoga spolja. Ovom zemljom vladaju građani - rekao je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike