Starović: Hapšenje Banjca poruka Kurtija Srbima da se ne vraćaju na KiM

22.05.2023

11:15

0

Starović je ukazao da je reč o još jednom incidentu u nizu koji ima za cilj zastrašivanje srpskog naroda

Starović: Hapšenje Banjca poruka Kurtija Srbima da se ne vraćaju na KiM
_P7I1520_copy_1600x1067 - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović izjavio je da je hapšenje penzionera Branka Banjca na Jarinju jasna poruka Aljbina Kurtija Srbima da se ne vraćaju na Kosovo i Metohiju. 

Starović je za RTS ukazao da je reč o još jednom incidentu u nizu koji ima za cilj zastrašivanje srpskog naroda.

Navodeći da je 72-godišnji Banjac krenuo sa suprugom na KiM, gde je trebalo da bude održano ročište u postupku za pokušaj povraćaja nasilno oduzete imovine, kuće supruge u centru Peći, Starović je istakao da je Banjac pušten tek posle intervencije na najvišem političkom nivou, intervencije Petra Petkovića prema Miroslavu Lajčaku. 

"Vidimo šta je namera Aljbina Kurtija da se pošalje jasna poruka Srbima koji su proterani s prostora KiM da se ne vraćaju, da čak ne dolaze ni u posete, a da ni slučajno ne pokreću postupke za povraćaj svoje imovine", naglasio je Starović.

Izrazio je zabrinutost što, uprkos činjenici da s jedne strane imamo dijalog, zapadne zemlje Kvinte, kako kaže, ne emituju neku vrstu velikog entuzijazma da dođe do ubrzanja tog političkog procesa.

Starović je, sa druge strane, upozorio da imamo stalno, svakodnevno jednostrano povlačenje poteza od strane režima Aljbina Kurtija koji drastično narušavaju i političku i bezbednosnu klimu, pre svega Srba koji žive na Kosovu i Metohiji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike