Šta "oporba" u Srbiji hoće da postigne "prosvjedima": Hrvatska želi haos u našoj zemlji (VIDEO)

21.05.2023

20:10

0

Hrvatski saveznici u Srbiji oberučke prihvataju pomoć iz "lijepe njihove"

Šta "oporba" u Srbiji hoće da postigne "prosvjedima": Hrvatska želi haos u našoj zemlji (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Ilustraija/Profimedia/Youtube/Printscreen/Pixabay

Opozicija u Srbiji već nedeljama zloupotrebljava tragedije iz kojih pokušava da izvuče jeftine političke poene i izazove haos u našoj zemlji. 

U tome imaju svesrdnu podršku iz Hrvatske. Naime, hrvatski mediji su sve vreme srčano navijali za opoziciju koja blokirala puteve, maltretirala građane i time pokušala da izazove političku krizu u Srbiji.

U tekstovima zagrebačkih medija se namerno povećavao broj okupljenih, davani su senzacionalistički naslovi, a objektivnosti u izveštavanju nije bilo ni malo.

Hrvatski saveznici u Srbiji iz opozicije oberučke su prihvatili pomoć iz "lijepe njihove". Tako je Aleksandar Jovanović Ćuta sa puno žara napadao srpsku vlast u prilogu jedne hrvatske televizije.

- Dobro došli u Beograd. Da li će protest biti miran ili ne? Pa, po svemu sudeći će biti miran zato što je Vučić pod pretnjom Gazele koja se ispostavila kao jedina slobodna institucija u ovoj zemlji i gde je oteran Rio Tinto, nakon velikih prosvjeda. Ne zanima nas više ta priča da su Hrvati naši neprijatelji. Ta priča više ne prolazi - rekao je Ćuta tom prilikom.

Kada ne otima srpske stanove, Kosorova podržava opoziciju u Srbiji

Isto verovatno misli i Jadranka Kosor, koja je prethodno Srbima u Zagrebu otela stan u kojem i danas živi

- Fascinantne slike iz Beograda. Slike ohrabrenja i hrabrosti - napisala je Kosor na Tviteru dok je trajao protest u Beogradu.

24sedam/Goran Sivački
 

Podsetimo, upravo Kosorova već godinama živi u srpskom stanu iz kojeg su izbačena dva dečaka - siročići, braća Drobac. Zbog brutalnih pritisaka i svega što se dešavalo tokom otimanja njihove imovine, jedan od njih se kasnije ubio skokom sa 14. sprata, a drugi je postao težak psihički bolesnik.

Jadranka Kosor je u stan ušla 1995. godine, uz pomoć tadašnjeg ministra odbrane Gojka Šuška, koji je bio ustaški ekstremista koji se početkom devedesetih vratio u Hrvatsku. 

Hrvati dolazili na proteste u Srbiju

Međutim, nije Kosorova jedina iz Hrvatske koja je svim srcem podržala opoziciju u Srbiji. Neki su otišli i korak dalje i prisustvovali blokiranju Srbije. Među njima je bila i odbornica iz Zagreba, koju su prozapadni mediji u Srbiji predstavili kao "vijećnicu".

24sedam/Goran Sivački
 

- Došla sam da dam podršku svima koji su žrtve jednog od okidača - rekla je Nikolina Rajković iz Hrvatske.

Postavlja se logično pitanje: Šta zaista "oporba" u Srbiji želi da postigne svojim "prosvjedima"!? S obzirom odakle im podrška dolazi, dobrobit Srbije im sigurno nije cilj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike