Opozicionari pozvali građane na blokadu, pa otišli kući: Narod shvatio da se radi o skupljanju jeftinih političkih poena (FOTO/VIDEO)

20.05.2023

13:35

0

Onog trenutka kada su vođe opozicije počele da iznose političke zahteve i pozivaju da se nastavi sa blokadom auto-puta, ogromna većina učesnika protesta se razišla

Opozicionari pozvali građane na blokadu, pa otišli kući: Narod shvatio da se radi o skupljanju jeftinih političkih poena (FOTO/VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube

Građani Beograda ponovo su sinoć morali da trpe maltretiranje dela opozicije koji je organizovao protest ispred Skupštine Srbije, a zatim i, stvarajući saobraćajni kolaps, blokirao auto-put na Novom Beogradu.

Koristeći tragedije koje su se dogodile početkom maja, deo opozicije je opet pokušao da prikupi neki jeftin politički poen stavljajući se na čelo protesta protiv nasilja. 

Printscreen/YouTube
 

Kada su završili šetnju do Novog Beograda, opozicionari su planirali da nastave sa blokadom auto-puta.

- Ostaćemo ovde sve dok nam se ne ispune svi zahtevi – poručivao je Nebojša Zelenović, inače blizak prijatelj albanskog lobiste Viole fon Kramon.

Građane opozicija ne zanima

Tada je najbolje moglo da se vidi koliko opozicija zaista ima pristalica i glasača. Naime, većina učesnika protesta je prisustvovalo ovom skupu zato što su protiv nasilja, a ne zato što podržavaju Đilasa, Mariniku, Ćutu ili Jeremića.

Printscreen/YouTube
 

Onog trenutka kada su vođe opozicije počele da iznose političke zahteve i pozivaju da se nastavi sa blokadom auto-puta, ogromna većina učesnika protesta se razišla, a opozicionari su ostali zajedno sa oko 150 svojih pristalica.

To se moglo i očekivati s obzirom da su i na prozapadnim tajkunskim medijima građani govorili novinarima tokom skupa da ih opozicija ne zanima i da je jedini razlog njihovog prisustva protestu – borba protiv nasilja.

Plan za blokadu Srbije

Ipak, prozapadna opozicija je od početka i planirala da politizuje tragedije, tako da je sve bilo dobro organizovano u dogovoru sa određenim stranim faktorima.

Tome u prilog govori i činjenica da su na auto-putu odjednom doneseni identični šatori i podmetači.

- Vidim da su sve isti šatori i podmetači. Neko se “istalio” za pare da to napravi... Da li ti i ja imamo pare da kupujemo šatore!? Ovo je najveće poniženje koje pamtim, da nas je neko na takav način ponizio! Da nam ovcu nacrta sa crvenom mašnicom... – rekao je jedan od demonstranata komentarišući ponašanje opozicije.

Drugim rečima, većina građana koji su prisustvovali protestu shvata da opozicija i strani faktori pokušavaju da ih iskoriste za svoje nečasne namere. 

To se vidi i iz činjenice da je podrška opoziciji stigla od privremenih prištinskih vlasti, ali i iz Hrvatske i Federacije Bosne i Hercegovine. Da li neko može i da pomisli da Aljbin Kurti ili Jadranka Kosor, koja je otimala srpske stanove, može da želi bilo šta dobro Srbiji i njenim građanima!?

Naravno, vođe opozicije na kraju nisu ispunili obećanje o nastavku blokade auto-puta, tako da su se pre zore razišli kada su shvatili da ih niko nije podržao u blokiranju Srbije osim malobrojnih opozicionih pristalica.

- Otišla Biljana, poslanica.. Otišao Zelenović... Napustili nas političari koji su nas zvali i organizovali ovo - govorili su malobrojni demonstranti koji su ostali.

Time su opozicionari još jednom pokazali i koliko im je do naroda stalo, kao i da njihova obećanja vrede sve dok njima odgovara.

Nasiljem “protiv nasilja”

Podsetimo, protest opozicije obeležili su brojni incidenti. Prvo je na Gazeli došlo do međusobnog obračuna između opozicionara. Nešto posle toga, opozicioni političar Savo Manojlović je šutirao drugog učesnika protesta.

Takođe, grupa pijanih opozicionara napala je saobraćajnog policajca koji je obavljao svoj posao, pokušavajući da reguliše saobraćajni haos koji je nastao zbog protesta opozicije.

On se našao se na udaru pijanaca koji su ga vređali i napadali dok je, kako se vidi i na snimku, uradio kako bi smirio tenzije.

Demonstranti su takođe skakali na automobile građana i napadali svakog ko je želeo da prođe ulicama koje su bile blokirane.

Sve što se juče dešavalo samo pokazuje kako ustvari izgleda opoziciona "borba" protiv nasilja. Prethodnih dana opozicionari su više puta pozivali na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i progon svih koji se s njima ne slažu, a sinoć su u nedostatku protivnika počeli da se biju međusobno.

To pokazuje da se radi o nasilnicima kojima je jedini cilj da zasednu u fotelje po svaku cenu. S obzirom da ne mogu na legalan način da dođu na vlast, oni sada pokušavaju da pokrenu obojenu revoluciju. Ipak, Srbija dobro pamti mračnu deceniju posle Petog oktobra kada je usledila masovna pljačka naše zemlje i zbog toga našem narodu više ne pada na pamet da se ponovo zaputi maglovitim putevima na koje prozapadna opozicija želi da nas vodi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike