Delovanje UNMIK na Kosmetu od ključnog značaja za Srbiju

21.12.2020

12:09 >> 16:38

0

Selaković je iskazao zahvalnost timu UN u Srbiji zbog pružanja pomoći i podrške tokom pandemije kovida19

Delovanje UNMIK na Kosmetu od ključnog značaja za Srbiju
Copyright srbija.gov.rs

Prisustvo i delovanje UNMIK-a na Kosmetu od ključnog je značaja za Srbiju, budući da je okvir UN garant statusne neutralnosti međunarodnog prisustva u pokrajini, ocenio je ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković u razgovoru sa rezidentnom koordinatorkom UN u Srbiji Fransoaz Žakob.

Selaković je rekao da Srbija smatra UN jednom od najvažnijih multilateralnih organizacija, koja je od posebnog značaja za zaštitu našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta i predstavlja jedinstvenu platformu za razmatranje i pronalaženje održivih rešenja u različitim oblastima.

pročitajte još

Srbija se, kako je podvukao, dosledno i u kontinuitetu zalaže za poštovanje principa međunarodnog prava i pravno obavezujuće rezolucije 1244 SB UN, kojom se garantuje suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje.

Ministar je naglasio da je Srbija snažno posvećena svom ekonomskom i socijalnom razvoju, i izrazio zahvalnost UN na pomoći u unapređenju brojnih oblasti, što u značajnoj meri doprinosi sveobuhvatnim reformama našeg društva, kao i spremnosti za aktivno ubrzavanje evropskih integracija.

Selaković je poručio da naša zemlja pridaje izuzetan značaj sprovođenju Agende o održivom razvoju do 2030. godine i dostizanju Ciljeva održivog razvoja.

Takođe, on je iskazao zahvalnost timu UN u Srbiji zbog pružanja pomoći i podrške tokom pandemije kovida 19.

Ministar je izrazio očekivanje da će generalni sekretar UN biti u prilici da u narednom periodu poseti Srbiju, konstatujući da bi to bilo korisno za čitav region.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike