Opozicija pokušala da blokira Srbiju: Protest "protiv nasilja" obeležili sukobi sa građanima! (FOTO/VIDEO)

13.05.2023

07:10

0

Deo opozicije se ponašao toliko bahato da je mimo svih zakonskih propisa blokirao "Gazelu", što je stvorilo ogromne gužve na svim glavnim saobraćajnicama

Opozicija pokušala da blokira Srbiju: Protest "protiv nasilja" obeležili sukobi sa građanima! (FOTO/VIDEO)
Copyright Printscreen

Opozicija juče nije imala milosti prema građanima Srbije, a pre svega građanima Beograda koji su preživeli pravi košmar zbog njihovog samozvanog protesta "protiv nasilja". 

Najpre, deo opozicije se ponašao toliko bahato da je mimo svih zakonskih propisa blokirao "Gazelu", što je stvorilo ogromne gužve na svim glavnim saobraćajnicama i dodatno uznemirilo i iznerviralo građane. 

Poslanici grupa Ujedinjeni, Narodna stranka, Zeleno-levi klub, Moramo-Zajedno i Demokratske stranke prvo su se okupili ispred Skupštine Srbije na sramnom skupu "Protest protiv nasilja".

 Iza svega se krio perfidan pokušaj opozicije da zasedne u fotelje, s' obzirom na to da ne mogu da pređu ni izborni cenzus, pa pokušavaju da se domognu vlasti putem nasilja na ulicama.

Blokirali auto-put

Okupljeni opozicionari blokirali su auto-put u oba smera. Ubrzo se stvorila velika gužva, a vozači su negodovali jer nisu mogli da prođu. 

Podsetimo, blokiranje auto-puta je krivično delo i Krivični zakon je po tome jasan.

Krivični zakon u članu 290 jasno kaže da ko postavljanjem prepreka na saobraćajnicama tako ugrozi javni saobraćaj tako da time dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, kazniće se zatvorom do tri godine.

Na prvom protestu pozivali na ubistvo Vučića, na drugom se opijali i skandirali

Opozicija koja poslednjih dana maltretira građane pozivajući se na "borbu protiv nasilja" baš je pokazala pijetet prema žrtvama.

Dok je na prvom protestu Milovan Brkić pozivao na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na drugom protestu je bilo veselo.

O žrtvama ni reč, ali se zato slavilo punom parom. Grupa pijanih i veselih mladića slavila je, samo nije jasno šta?! 

Raskrinkani predvonici protesta "protiv nasilja"

Srđan Milivojević, Aleksandar Olenik i Jelena Jerinić predvodili su skup opozicije u Beogradu. Nasilje opozicije nad Beograđanima je trajalo od 18h do 21 čas, a predvodile su ga ove tri osobe.

 

 

Sramne scene

Bez imalo srama i ljudskog dostojanstva, učesnici ovog skupa nisu dozvolili da prođe ni vozilo Hitne pomoći pod rotacijom.

 

 

Zabranili majci sa decom da prođe

Nisu imali milosti ni prema majci četvoto dece, koja ih je molila da se sklone. Nisu je pustili da prođe, tako da je ostala u koloni okružena nasmejanim i drogiranim učesnicima protesta.

Foto: Printskrin
 

Šaka jada se obračunavala sa nedužnim građanima

Pristalice opozicije napale su građane na mostu "Gazela", koji su pokušavali da prođu, a nakon toga je došlo do sukoba među opozicionim aktivistima.

- Šta bre polako, šta polako? Je*em li vam familiju? - uzviknuo je jedan od demonstranata.

Lažna slika sa protesta

Dragan Đilas i Marinika Tepić iz SSP, bivši košarkaš Miroslav Berić i Instagram stranica "Dnevna doza Beograda" objavili su lažnu fotografiju sa protesta ispred Narodne skupštine u Beogradu kako bi obmanuli javnost u pogledu broja demonstranata.

Foto: Printskrin
 

Ranije vitlao sekirom

Na tzv. protestu "protiv nasilja" pojavio se i Zlatko Kokanović iz Gornjih Nedeljica koji je sekirom "branio", lobistu za nezavisnost tzv. države Kosovo, Violu fon Kramon od Srba.

Kokanović je, podsećamo, vitlao sekirom preteći ljudima koji su došli da mirno protestuju protiv dolaska najveće promoterke Aljbina Kurtija u Srbiju.

 

Izvinio se Slovencima, a gde je izvinjenje i srpskim vozačima?!

Predvodnik i organizator protesta, Srđan Milivojević, je u jednom trenutku video da je među zaustavljenim automobilima juče bilo i jedno vozilo slovenačkih registarskih tablica, pa je pohitao da im se izvini što ne mogu da prođu.

Printscreen
 

Izvinjenje, naravno, nije uputio stotinama srpskih vozača koji su se našli u istom problemu.

Poruka opozicije je jasna: srpski vozači i svi ostali građani moraju da trpe njihovo bahaćenje.

"Kum ga optuživao da mu je stavljao kesu na glavu, a sad je veliki borac "protiv" nasilja 

I nekadašnji predsednik Opštine Stari Grad Marko Bastać juče se pojavio na ovom sramnom skupu "protiv" nasilja.

Bastać je, podsetimo, dospeo u žižu javnosti kada se pojavio snimak ispovesti njegovog kuma Lazara Lešnjaka na kom tvrdi da je preživeo torturu i da mu je Bastać lično stavljao kesu na glavu, tukao ga i mučio, a sve zbog mreže korupcije u koju su obojica bili upleteni i poslova sa nelegalnom gradnjom na Dorćolu.

Lutovcu je do smeha dok Srbija plače

Zoran Lutovac je juče prisustovao protestu opozicije ispred Narodne skupštine. Iako je opozicija perfidno pokušala da ovaj skup predstavi kao protest protiv nasilja, a povodom nedavnih tragedija na Vračaru i u Mladenovcu, sudeći po raspoloženju vođe Demokratske stranke to nije tako.

Printscreen
 

Naime, kako se vidi na fotografiji Lutovac je nasmejan i odlično raspoložen. Takvo ponašanje svakako nije primereno na skupu koji se održava povodom tragedije u kojoj su stradala deca.

Bjelogrlić se "bori protiv nasilja", a protiv njega u toku postupak - zbog nasilja

Najbolja slika karaktera ovih protesta je glumac i režiser Dragan Bjelogrlić koji se bori protiv nasilja, dok se protiv njega vodi krivični postupak upravo zbog nasilja.

Neviđeni paradoks

Vođa organizacije koja je zabranjena zbog nasilja juče se pojavio na protestu protiv nasilja.

Na tzv. protestu protiv nasilja, a gde se traži i ukidanje TV Happy, pojavio se i Mladen Obradović, vođa zabranjene organizacije "Obraz" i redovan gost upravo televizije Happy!

Printscreen
 

Tako se ovaj ekstremni desničar našao u društvu bivših otporaša, zapadnih lobista, promotera tzv. države Kosovo i migranata koji traže azil. Drugim rečima građani Beograda imali su priliku da vide pravi ideološki galimatijas.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike