Orlić reagovao povodom protesta opozicije: Ne očekuju podršku građana, već hoće "vlast bez izbora"

11.05.2023

17:47

0

Naveo je da možemo biti iznenađeni da postoje neko bez toliko ljudskosti i osećaja za druge u sebi, ali ne i da nas iznenađuje što se oni tako ponašaju

Orlić reagovao povodom protesta opozicije: Ne očekuju podršku građana, već hoće "vlast bez izbora"
Vladimir Orlić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je da oni koji mitinguju ne očekuju podršku građana, već hoće "vlast bez izbora".

- Pričamo o ljudima - zna se kojim, uvek su isti i uvek se ponašaju na isti način. Pričamo o partijama bivšeg režima, o njihovim saradnicima kojima je samo sve politika, već borba za vlast. Njima je sve na ovom svetu njihova želja da se dočepaju fotelje, bukvalno sve - rekao je Orlić gostujući na Pinku i dodao:

- Na primeru ovih najgorih i najtežih tragedija vidite da sve to za njih podrazumeva čak i da se gazi po izgubljenim ljudskim životima. Ništa im ne znače. Ni malo tuge ne osećaju ni zbog izgubljene dece, ni zbog porodica svih nastradalih. Samo su oni važni sebi, njihova želja da budu ponovo na vlasti, da se ponovo dočepaju položaja i para. Oni to rade stalno - podvukao je Orlić.

Naveo je da možemo biti iznenađeni da postoje neko bez toliko ljudskosti i osećaja za druge u sebi, ali ne i da nas iznenađuje što se oni tako ponašaju.

- Nema tragedije u ovoj zemlji koju nisu pokušali da iskoriste za sebe i sebi prigrabe nešto vlasti - istakao je Orlić i dodao da ti što hoće opet da mitinguju u petak i da maltretiraju građane samo žele da se dočepaju položaja i para.

- To je jedan politički skup, koji nikakve veze nema ni sa merama koje će da sačuvaju dečije živote, ni sa merama bezbednosti... Oni hoće neke prelazne vlade, fantaziraju, vide sebe kao ministre, direktore, pa nek traje neko vreme, možda pola godine, da dobiju nešto za šta im niko nije dao glas - rekao je Orlić, za TV Pink.

Orlić je rekao da ih je predsednik države ljudski pozvao da to ne rade, navodeći da će ih građani "žestoko kazniti jer niko neće glasati za njih".

- Oni su na svom skupu u ponedeljak slali preteće poruke, da će upasti kod Vučića i otkinuti mu glavu - istakao je Orlić, misleći na protest dela opozicije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike