Neljudski i sramno: Eko-ekstremisti u Novom Sadu ne poštuju dane žalosti zbog ubijene mladosti - tragediju koriste zarad političkih poena

05.05.2023

21:53

0

Dok Srbija tuguje zbog žrtava nezapamćene tragedije, pojedini političari su iskoristili priliku da napadnu vlast

Neljudski i sramno: Eko-ekstremisti u Novom Sadu ne poštuju dane žalosti zbog ubijene mladosti - tragediju koriste zarad političkih poena
Copyright Foto: nsuzivo.rs

U danima najdublje žalosti zbog nezapamćenih tragedija koje su zadesile Srbiju i njene građane u poslednja dva dana, u školi na Vračaru i u Mladenovcu, pojedini predstavnici opozicije, kao i novosadski eko-ekstremisti ne libe se da ove jezive događaje koriste za politizaciju i sopstvenu promociju.

Iako je u našoj zemlji zbog pogibije učenika OŠ "Vladislav Ribnikar" proglašena trodnevna žalost, čak ni dani nadublje tuge i bola, za pojedine nisu razlog za uzdržanost i poštovanje nevinih žrtava, već za paradiranje centom grada.

Foto: nsuzivo.rs
 

Prave performans na Trgu slobode

Naime, upravo su se novosadski eko-ekstemisti ove večeri okupili na Trgu slobode ispred Gradske kuće grada Novog Sada. Negde oko 40- ak simpatizera navodnih ekoloških organizacija došetalo je do tog zdanja i oko stubova same zgrade vezali crno platno, kao da je u pitanju neki performans. Među prisutnima su Brajan Brković, Miran Pogačar (pokret “Bravo”), Mladen Cvijetić, Radivoje Jovović, Srđan Đurić (“Moramo- zajedno”), kao I Veljko Krstonošić iz DS-a.

Foto: nsuzivo.rs
 

Nažalost, primer iz Novog Sada nije jedini. I drugi opozicioni ovu tragičnu situaciju za porodice stradalih, ali i celu državu koriste pokušavajući na sraman način da sakupe jeftine politike poene obračunavajući se s vlašću, čak ne poštujući Dan žalosti zbog nezapaćenje tragedije i stravičnih zločina zbog kojih treba da svi budemo ujedinjeni.

Opozicija pokazala svoje neljudsko lice!

Dok Srbija tuguje zbog žrtava nezapamćene tragedije pojedini političari su iskoristili priliku da napadnu vlast. U tome nisu birali sredstva, pa su se, bez imalo srama, služili lažima o uvođenju vanrednog stanja, najavljivali su ulične mitinge, predsednika Aleksandra Vučića nazivaju diktatorom...

Najaktivniji u ovome su bili funcioneri Narodne stranke Vuka Jeremića. Najpre je Stefan Jovanović, generalni sekretar i portparol Narodne stranke, objavio da država uvodi vanredno stanje.

Foto: nsuzivo.rs
 

- Pripremaju nam vanredno stanje! To ima za cilj da spreči da se bes naroda prelije na ulice - objavio je on na svom Tviter nalogu, a u tome su mu se odmahpridružili I poslanik te stranke Siniša Kovačević, kao i potpredsednica DS Tatjana Manojlović i njen stranački kolega Srđan Milivojević.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić je jutros demantovao tvrdnje da će Srbija uvoditi vanredno stanje.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: nsuzivo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike