Provokacije Prištine tokom predstavljanja nacrta statuta ZSO! Članica tima otkrila: Dobacivali su, predsednik nas uzeo u zaštitu

02.05.2023

20:34

0

Prištinska strana nije htela da sasluša predstavljanje nacrta statuta Zajednice srpskih opština

Provokacije Prištine tokom predstavljanja nacrta statuta ZSO! Članica tima otkrila: Dobacivali su, predsednik nas uzeo u zaštitu
Danijela Vujičić - Copyright Printscreen/Tanjug

Koordinatorka Upravljačkog tima za ZSO Danijela Vujičić rekla je danas da su posle šest godina imali priliku da predstave nacrt statuta ZSO koji je završen još 2018.

Ona je rekla da prištinska strana nije htela da sasluša predstavljanje nacrta statuta Zajednice srpskih opština.

- Posle uvodnog obraćanja koji sam iznela, posle 30 minuta koji je EU dala,a u kojem je bilo nemoguće da sve predstavim, ali sam uspela kroz prezentaciju da to iznesem. Ono što je suština doživeli, smo koleginica i ja veliku neprijatnost. Zato što su sve vreme Kurti i Bisljimi dobacivali, nisu nam davali da govorimo, sa podsmehom, stalno su nas nipodaštavali. Predsednik Vučić je burno reagovao, da nije bilo njega doživeli bismo još veću neprijatnost - rekla je ona novinarima u Briselu i dodala:

- Prvo što je predsednik rekao kada smo ušle u prostoriju, koleginica Belović i ja, predsednik je rekao 'Gde ste moje Srpkinje sa srpskog Kosova i Metohije', tu je nastao totalni haos, zašto se koristi Kosovo i Metohija, to nije deo Srbije. Već dve nedelje unazad oni vrše takav pritisak na upravljački tim. Da predsednik nije ušao u svađu da nas zaštiti kao žene, pre svega, da nam da mogućnost da iznesemo onaj naporan rad koji je bio na nacrtu statuta.

U okviru današnje runde dijaloga Beograda i Prištine, u Briselu je danas održan niz sastanaka, a usvojena je i Deklaracija o nestalim licima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike