Vučić poslao snažnu poruku: "Moramo još jače da radimo, da guramo Srbiju napred" (VIDEO)

29.04.2023

07:10

0

Predsednik se obratio preko Instagram naloga

Vučić poslao snažnu poruku: "Moramo još jače da radimo, da guramo Srbiju napred" (VIDEO)
Aleksandar Vučić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je video na svom Instagram profilu @avucic u kom je sumirao svoj jučerašnji obilazak Zaječarskog okruga.

- Nešto što je strašno važno je podsticanje privatne inicijative, preduzetničkog rada i želja ljudi da doprinose svom, napretku svojih porodica, a time, naravno, kada tako uspešno rade poput ove kompanije, onda oni rade mnogo za Srbiju, jer ovde stotinu radnika ima platu, ali se plaćaju porezi doprinosi državi Srbiji, i to je za nas ogromna stvar i to je nešto na čemu moramo dodatno da radimo - rekao je predsednik i dodao:

 

https://24sedam.rs/politika/vesti/213226/vucic-obilazi-zajecarski-okrug/vest

 

- Ono što je za mene mnogo važno je da guramo, tako da ćemo mnogo da nadoknađujemo i napredujemo u 3. i 4. kvartalu. To nas vodi do one stope rasta koju predviđaju i  MMF i Svetska banka, a mi se nadamo da ide i preko toga, to je 2,5 posto, što bi nam omogućilo značajno povećanje plata i penzija, što bi nam omogućilo značajno smanjivanje razlike u odnosu na najrazvijenije evropske zemlje - zaključio je Vučić.

Podsetimo, Vučić je započeo svoju posetu Zaječarskom okrugu obilaskom štandova sa lokalnim proizvodima u Sokobanji, nakon čega se obratio građanima sa letnje pozornice.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike