Vučić o izborima u četiri opštine na severu KiM: "To će biti težak dan za srpski narod ali i sramota za Evropu, svet i zemlje Kvinte"

20.04.2023

21:30

0

Vučić je rekao da Srbiji ne učestvuju na tim izborima jer 10 godina već nije formirana Zajednica srpskih opština, u skladu sa Brisleskim sporazumom

Vučić o izborima u četiri opštine na severu KiM: "To će biti težak dan za srpski narod ali i sramota za Evropu, svet i zemlje Kvinte"
Copyright TV Prva

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će izbori u nedelju u četiri opštine na severu KiM biti užasan dan za demokratiju, težak dan za srpski narod, ali i sramota za Evropu, svet i zemlje Kvinte.

- To će biti dan kada će zvanično biti obležena sramota Evrope i sveta, zbog toga što su organizovali te izbore i pozdavljaju ih -  rekao je Vučić u emisiji Prva tema na TV Prva.

Vučić je rekao da Srbiji ne učestvuju na tim izborima jer 10 godina već nije formirana Zajednica srpskih opština, u skladu sa Brisleskim sporazumom.

Istakao je da Srbi nisu napustili kosovske institucije zbog hira i zato što vole barikade, već zato što je protivpravno smenjen direktor Direkcije kosovoske policije za Sever komandir Nenad Đurić, ali i zbog verbalnog delikta prema Srbima, hapšenja Srba i svakodnevnog maltretiranja i provociranja Srba.

- Pucali su na Jovanovića, koji je kriv jer je nosio šepre na mitrovacku pijacu - naveo je Vučić.

Ukazao je na to da "devet godina učestvujemo u institucijama po Briselskom sporazumu, dok Priština 10. godina po tom istom sporazumu ne formira ZSO".

- Biću sasvim otvoren, baš me briga - ovo je sramota Kvinte, šta se desava - naveo je Vučić.

Kaže da su svi na zapadu već podržali izbore u nedelju na severu KiM i "da će još nama da sole pamet kako su Srbi krivi".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike