Vučević sa delegiranim ministrom za spoljne poslove Gabona: Zahvalnost zbog povlačenja priznanja jednostrano proglašene države Kosovo

18.04.2023

12:40

0

Ministar Vučević je, takođe, istakao je da se Srbija zalaže za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta, dosledno poštovanje međunarodnog prava...

Vučević sa delegiranim ministrom za spoljne poslove Gabona: Zahvalnost zbog povlačenja priznanja jednostrano proglašene države Kosovo
Copyright FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa delegiranim ministrom za spoljne poslove Republike Gabon Jolandom Nijonde, koja sa delegacijom boravi u zvaničnoj poseti našoj zemlji. 

Ministar Vučević, tom prilikom, razgovarao je o mogućnostima uspostavljanja saradnje u oblasti odbrane, koja bi doprinela i unapređenju sveukupnih odnosa Srbije i Gabona. On je podsetio i da se ove godine navršava pola veka od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve države, te da naša strana želi da razvija odnose i saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Ministar Vučević je, takođe, istakao je da se Srbija zalaže za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta, dosledno poštovanje međunarodnog prava, očuvanje mira i stabilnosti, kao i razvijanje odnosa sa drugim državama na temelju ravnopravnosti i uzajamnog uvažavanja.

 

Tokom današnjeg susreta, ministar Vučević je izrazio zahvalnost gabonskoj strani na povlačenju priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. „Kosova“, kao i za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

Ministar Nijonde se saglasila da postoji prostor za uspostavljanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa i da je kao prvi korak u tom pravcu potrebno potpisati Sporazum o saradnji u oblasti odbrane. 

Tokom razgovora, definisane su i težišne oblasti saradnje koje bi se, nakon potpisivanja sporazuma, razvijale u obostranom interesu.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike