Premijerka Brnabić i funkcioneri Vlade čestitali Vaskrs: "Razumevanje, solidarnost i uvažavanje treba da ostanu osnov društva i države"

14.04.2023

11:01

0

I ministar prosvete Branko Ružić podsetio je da je Vaskrs simbol novog početka i praznik nade i ljubavi

Premijerka Brnabić i funkcioneri Vlade čestitali Vaskrs: "Razumevanje, solidarnost i uvažavanje treba da ostanu osnov društva i države"
Premijerka Ana Brnabić - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Uskrs njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i vernicima koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru.

- Uskrs je praznik vere, optimizma, ljubavi i praštanja, i u tom duhu građanima koji slave ovaj najveći hrišćanski praznik želim da sačuvaju unutrašnji mir i neguju toleranciju u našem društvu bogatom različitostima - navela je premijerka u Uskršnjoj čestitki.

U njenoj čestitki piše da "razumevanje, solidarnost i uvažavanje treba da ostanu osnov i temelj našeg društva i države, koja će samo zajedničkim naporima biti podjednako dobro mesto za život svih građana Srbije".

ATAImages/ Antonio Ahel
 

- U ime Vlade i u svoje ime, građanima Srbije čestitam Uskrs sa željom da praznik provedu u krugu najmilijih, porodice i prijatelja. Hristos vaskrese - navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Ružić: Vaskrs simbol novog početka 

Ministar prosvete Branko Ružić podsetio je da je Vaskrs simbol novog početka i praznik nade i ljubavi. Dan koji se proslavlja u krugu najmilijih i najbližih, s mirom u duši i ljubavlju u srcu.

- Neka nas ovaj sveti dan podseti na najveće vrednosti našeg društva, kao što su novo rađanje, zajedništvo, međusobno razumevan je i nesebično davanje. Radujmo se, praštajmo i poštujmo jedini druge. Hristos vaskrese!“, poručio je Ružić.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović poželeo je svima da im Vaskrs donese dobro zdravlje, mir i prosperitet.

24sedam/Goran Sivački
 

- U susret Vaskrsenju Hristovom, simbolu pobede života, radosti i dobrog nad zlom, svim vernicima koji u nedelju proslavljaju praznik želim da ga provedu sa svojim najbližima, u ljubavi i toplini vere. Vođeni vrlinama sloge, praštanja i zajedništva, dokazali smo da, uprkos svim izazovima, imamo snagu i odlučnost da stvaramo uslove za još bolju budućnost naše Srbije i svih naših građana. Neka vam najveći hrišćanski praznik donese dobro zdravlje, duhovni mir i prosperitet. Srećan Vaskrs!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike