Podnet optužni predlog protiv Boška Obradovića zbog nasilničkog ponašanja

02.10.2020

10:26 >> 13:11

0

Optužnim aktom tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljene oglasi krivim za navedeno krivično delo i da im izrekne adekvatne krivične sankcije

Podnet optužni predlog protiv Boška Obradovića zbog nasilničkog ponašanja
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv Boška Obradovića, Davora Đurđevića, Marka Đurđevića i Slaviše Miletića zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

Obradović i ostali se terete za događaj od 8. maja ispred Narodne skupštine, kada su pokušali da spreče poslanika Marijana Rističevića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, da uđu u zgradu Narodne skupštine. Nasiljem nad oštećenima, remetili su javni red i mir u trenutku kada su ostali narodni poslanici ulazili u zgradu Narodne skupštine. Incidentu je prisustvovao i veliki broj novinarskih ekipa. Tom prilikom Marijanu Rističeviću nanete su lake telesne povrede.

U vezi sa navedenim događajem, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je naložilo Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije da podnese krivičnu prijavu protiv osumnjičenih, nakon čega je zamenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu 28. maja saslušao sve okrivljene koji su tom prilikom negirali izvršenje krivičnog dela. Kako su naveli, fizičkog obračuna nije bilo, niti želje za fizičkim obračunom, već je to, kako su izjavili, bio politički protest četvoro poslanika Srpskog pokreta “Dveri” i njihovih pristalica.

Nakon toga 11. juna ispitani su oštećeni koji su detaljno opisali događaj ispred Narodne skupštine od 8. maja i naveli koje su konkretne radnje preduzeli okrivljeni. Takođe, u dokaznim radnjama ispitani su svedoci, očevici dokađaja, pribavljen je nalaz i mišljenje veštaka o telesnim povredama Marijana Rističevića, kao i video zapisi sigurnosnih kamera obezbeđenja u Narodnoj skupštini.

Optužnim aktom tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljene oglasi krivim za navedeno krivično delo i da im izrekne adekvatne krivične sankcije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike