Predsednik Vučić postao počasni građanin Gornjeg Milanovca: Stao rame uz rame sa velikim srpskim vojskovođom!

10.04.2023

21:38

0

Opština Gornji Milanovac je zahvalna predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na bezrezervnoj podršci koju nam je pružao sve ove godine - navodi se u obrazloženju

Predsednik Vučić postao počasni građanin Gornjeg Milanovca: Stao rame uz rame sa velikim srpskim vojskovođom!
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglašen je počasnim građaninom Gornjeg Milanovca za izuzetan i višegodišnji doprinos u unapređenju i razvoju lokalne samouprave u oblasti građevinarstva i infrastrukture, privrede, zdravstva, prosvete, poljoprivrede, turizma i kulture. 

To je na zasedanju odlučila Komisija za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine opštine Gornji Milanovac, a zanimljivo je da su za ovaj predlog glasali i članovi iz redova opozicije. 

Ovo priznanje do sada jedino je poneo slavni Srpski vojskovođa Živojin Mišić, a u obrazloženju se navodi zašto je i Vučić stao rame uz rame sa velikim vojskovođom.

Wikipedia
Živojin Mišić

- Opština Gornji Milanovac je zahvalna predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na bezrezervnoj podršci koju nam je pružao sve ove godine. Kapitalni projekti koji su urađeni u opštini Gornji Milanovac počev od auto-puta "Miloš Veliki", koji kroz našu opštinu prolazi u dužini od 30 kilometara, izgradnji obilaznice oko Gornjeg Milanovca, rekonstrukciji regionalnog puta od Takova do centra varošice Pranjani u dužini od 25,5 kilometara, izgradnji aerodroma na Galovića brdu u Pranjanima - navodi se u obrazloženju. 

Osim realizacije kapitalnih investicija na putnoj infrastrukturi, rekonstruisan je veliki broj obrazovnih, zdravstevnih i kulturnih institucija na teritoriji opštine Gornji Milanovac.  

Tanjug/Strahinja Aćimović
Aleksandar Vučić

- Završena je rekonstrukcija OŠ "Momčilo Nastasijević", izgradnja aneksa PU "Sunce", rekonstrukcija Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, Hitna pomoć i rekonstrukcija zdravstvenih ambulanti u Vraćevšnici i Boljkovcima, rekonstrukciji i izgradnji ulica Kneza Aleksandra Karađorđevića, Živojina Mišića, Takovske, Dragiše Nikolića, kružnog tok na ulasku u Gornji Milanovac, izgradnji 13 kilometara kanalizacione mreže, izgradnji Vizitorskog centar na Rudniku, uređena rečna korita, kao i drugi projekti koji su značajno unapredili život građana opštine Gornji Milanovac - dodaje se u zvaničnom saopštenju. 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike