Počelo saslušanje srpskom doktoru Nikoli Todoroviću koji je priveden na Jarinju!

07.04.2023

21:30

0

Dr Todorović uhapšen je danas na Jarinju dok je vozio decu u opštinu Srbica, potvrdila je ranije Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Počelo saslušanje srpskom doktoru Nikoli Todoroviću koji je priveden na Jarinju!
Ilustracija - Copyright Printscreen/Tanjug

Doktoru kliničko bolničkog centra Kosovska Mitrovica Nikoli Todoroviću, koji je uhapšen na administrstivnom prelazu Jarinje, u ovim trenucima počinje saslušanje, potvrdio Tanjugu njegov branilac Miloš Delević.

- Još uvek ne znamo za šta ga terete, sada počinje saslušanje - rekao je Delević kratko za Tanjug.

Dr Todorović uhapšen je danas na Jarinju dok je vozio decu u opštinu Srbica, potvrdila je ranije Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Podsetimo, Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije saopštila je da je danas Nikola Todorović, lekar zaposlen u KBC u Kosovskoj Mitrovici, priveden na prelazu Jarinje dok je vozio maloletnu decu u opštinu Srbica, na porodičnu krsnu slavu.

"Pripadnici Kosovske policije zaustavili su ga zbog nedostajuće dokumentacije za decu, izveli decu iz vozila i maltretirali Todorovića pred njima, a kada im se usprotivio, priveli su ga", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kako se dodaje, odmah je angažovala advokata uhapšenom Todoroviću.

"Reč je o još jednom slučaju iživljavanja od strane Kosovske policije koja svakodnevno traži izgovore i opravdanja da bi maltretirala i privodila Srbe, a slučaj Todorovića izdvaja se po tome što je maltretiranje doživeo pred troje dece od dvanaest, osam i pet godina i to na slavu", navedeno je u saopštenju.

Danas je održan sastanak predstavnika Srba sa KiM sa predsednikom Srbije i dogovoreno je da će u narednih sedam dana objaviti zajedničku platformu o daljim koracima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike