Vučić sa delegacijom Atlantskog saveta: Postizanje kompromisnog i održivog rešenja za KiM obezbedilo bi trajni mir i stabilnost u regionu

04.04.2023

13:55 >> 15:38

0

Autor: I.K.

Praktična saradnja sa SAD na tom putu nam je od ogromnog značaja, poručio je predsednik

Vučić sa delegacijom Atlantskog saveta: Postizanje kompromisnog i održivog rešenja za KiM obezbedilo bi trajni mir i stabilnost u regionu
Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Atlantskog saveta.

-Zahvalio sam delegaciji Atlantskog saveta na podršci koju daju evrointegracijama Srbije, inicijativi Otvoreni Balkan, pronalaženju kompromisnog rešenja u dijalogu sa Prištinom, kao i na angažmanu na jačanju ukupnih bilateralnih odnosa naše zemlje i SAD, napisao je predsednik uz fotografije susreta.

On je dodao da je Srbija posvećena razvoju, očuvanju mira i stabilnosti i jačanju saradnje i povezanosti na Zapadnom Balkanu.

-Praktična saradnja sa SAD na tom putu nam je od ogromnog značaja, poručio je predsednik.

 


Kako je saopštila Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije, Vučić je naveo da bi postizanje kompromisnog i održivog rešenja za Kosovo i Metohiju, što je cilj dijaloga, obezbedilo trajni mir i stabilnost u regionu. 

On je poručio da je jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije dalje unapređenje svih oblasti saradnje sa SAD i podsetio na poziv za uspostavljanje strateškog dijaloga između dve države što bi doprinelo jačanju sveukupnih političkih i ekonomskih odnosa, kao i intenziviranju političko-vojne saradnje.

Kada je reč o regionu, istakao je da Srbija nastoji da težište stavi na razvoj ekonomske saradnje, o čemu svedoči i inicijativa „Otvoreni Balkan“ koja već daje rezultate za građane i privredu.

Članovi delegacije Atlantskog saveta poručili su da prepoznaju istorijske izazove sa kojima se Srbija suočava i da SAD nastavljaju pragmatičan angažman na očuvanju mira i stabilnosti i jačanju saradnje i povezanosti na Zapadnom Balkanu, uključujući snažnu podršku inicijativi „Otvoreni Balkan“.

Podsetimo, ranije danas predsednik Srbije sastao se sa delegacijom MMF-a koja je ocenila da je situacija stabilna i povoljna.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike