Lajčak najavio novu rundu razgovora: Pregovarači 28. septembra u Briselu, bez ZSO na agendi

19.10.2020

16:49 >> 09:59

0

Specijalni predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najvio je za ponedeljak, 28. septembar, novu rundu razgovora na nivou eksperata

Lajčak najavio novu rundu razgovora: Pregovarači 28. septembra u Briselu, bez ZSO na agendi
Copyright Miroslav Lajčak, Profimedia

Specijalni predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najvio je za ponedeljak, 28. septembar, novu rundu razgovora na nivou eksperata.

Lajačak kaže da će glavini pregovarači Beograda i Prištine u ponedeljak razgovarati o finansijskim potraživanjima i imovini, ali ne i o Zajednici srpskih opština.

-Zajednica srpskih opština neće biti na agendi, jer jedna strana nije spremna da o tome razgovara. To pitanje mora biti rešeno kao deo sveobuhvatnog sporazuma kao što je i dogovoreno na sastanku lidera – napisao je Lajčak na Tviteru.

Ðurić: U ponedeljak samo razgovori na tehničkom nivou

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić rekao je danas za Tanjug da će delegacija Srbije otputovati u ponedeljak u Brisel na razgovore na tehničkom nivou o povratku srpske imovine na KiM.

– Sledeće nedelje neće biti susreta na visokom nivou. Sada je neophodno i od ključnog značaja za budućnost dijaloga da Priština na delu dokaže spremnost da radi na formiranju Zajednice srpskih opština i mi ćemo na tome insistirati na svakom sastanku, na svakom nivou, uključujući i onaj u ponedeljak – zaključio je Ðurić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike