Milićević: Opozicija pravi performans usmeren protiv Vučića

15.03.2023

19:26

0

Milićević je upitao odakle opoziciji pravo i na osnovu čega oni sebe nazivaju većim patriotama od bilo kog drugog građanina Srbije

Milićević: Opozicija pravi performans usmeren protiv Vučića
Nova konstitutivna sednica Skupštine Srbije 0108 2022 foto kaca (14) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Opozicija opet hoće da pravi performans, najavljujući neko okupljanje 17. marta pod velom odbrane i zaštite KiM, a u stvari usmereno samo protiv Aleksandra Vučića, saopštio je ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom, Đorđe Milićević.

"Isto kao što su uradili to u instituciji, tokom sednice na kojoj se raspravljalo o KiM, sada su to preselili na ulicu, misleći da će naneti time štetu Aleksandru Vučiću", ocenio je Milićević u saopštenju.

Dodao je da se šteta nanosi državi i građanima, a posebno se zloupotrebljava 17. mart, kao datum pogroma srpskog naroda sa KiM 2004. godine.

On je rekao da je okupljanje igranje sa osećanjima ljudi, zloupotreba tragedije i pitanja KiM, a sve samo zbog vidljivosti i povećanja rejtinga.

"KiM se brani institucionalno, a ne na ulici, sa praznim parolama i lažnim busanjem u grudi, uzvikivanjem protiv predsednika Republike Srbije", rekao je Milićević. 

Prema njegovim rečima, to očekivano od opozicije, jer politiku zasnivaju na neistinama i da budu uvek protiv, pa čak i kada je u pitanju nacionalni državni interes.

"Sa jedne strane je prazna priča, a sa druge rad, rezultati i najvažnije, zaštićen je srpski narod na prostoru KiM, ne zahvaljujući njima, već istrajnosti predsednika Aleksandra Vučića kada je u pitanju i ZSO, ali i sve ostalo što je u najvišem interesu našeg naroda", zaključio je Milićević.

Milićević je upitao odakle opoziciji pravo i na osnovu čega oni sebe nazivaju većim patriotama od bilo kog drugog građanina Srbije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike