Vučić na otvaranju radova na izgradnji VGP parka: Investicija koja dodatno Srbiju čini konkurentnom u regionu

13.03.2023

10:11 >> 10:57

0

Autor: Ekipa 24sedam

Budući VGP Park Beograd prostiraće se na površini većoj od milion kvadratnih metara, a nalazi se pored autoputa

Vučić na otvaranju radova na izgradnji VGP parka: Investicija koja dodatno Srbiju čini konkurentnom u regionu
predsednik Srbije na otvaranju početku radova na VGP parku - Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje obeležavanju početka radova na izgradnji industrijskog parka u Dobanovcima, u čiju gradnju investira panevropska kompanija VGP. 

Predsednik Vučić je odmah po dolasku na gradište održao kratak sastanak sa predstavnicima kompanije.

TANJUG/ JADRANKA ILIC
obeležen početak radova na izgradnji VGP parka

 

Obraćajući se okupljenima, predsednik Srbije istakao je da je značaj i vrednost logističkih centara ranije bila potcenjena, a danas je teško zamisliti bilo kakav uspeh bez dobre logistike, što je kompanija Delez i pokazala.

-Verujemo da možemo da izgradimo snažniju, ekonomski moćniju Srbiju. Za mene je važno što je VGP došao u Srbiju, a važno je i što smo dobili pohvalu da je naša administracija radila bolje i brže nego neke evropske. Vi ne uzimate nikakve subvencije i podsticajna sredstva ali ako budete hteli da idete u Niš ili Leskovac, spremni smo da pomognemo, istakao je Vučić.

Tv Pink Printscreen
 

-Imaćemo velike plate, pristojne i za evropski nivo, već za dve godine na severu zemlje, ali moramo da podignemo i plate na jugu zemlje, pa vas zato i ovako javno molim da razmislite, a mi smo spremni da vam pomognemo, ako se odlučlite za jug Srbije, rekao je Vučić ističući da ova investicija dodatno Srbiju čini konkurentnom u regionu.

Predsednik je istakao da veruje da će Srbija ponovo biti prva po privlačenju stranih investicija.

-Za nas je značajno i što ste okrenuti zelenoj tehnologiji, jer vi dodatno utičete na stvaranje poslovnog okruženja, zato vas molim da sa jednakom strašću volite Srbiju i da još češće posećujete Srbiju, a pre svega jug Srbije koji je prelep. Radimo sa evropskim partnerima železničćke pruge, a od 2027. biće Beograd-Niš biće trostruko brže nego što je danas, istakao je predsednik.

Tv Pink Printscreen
položen kamen temeljac za VGP industrijski park

 

 

Budući VGP Park Beograd prostiraće se na površini većoj od milion kvadratnih metara, a nalazi se pored autoputa M-70 i M-75, kao i beogradskog kružnog puta. 

Lokacija VGP Parka je u blizini Međunarodnog aerodroma Nikola Tesla, samo 15 kilometara zapadno od centra grada. 

Kamen temeljac polažu predsednik Vučić i Jan Van Git, izvršni direktor VGP. Prisutnima se, pored predsednika Srbije, obraćaju generalni direktor Deleza Srbija Jan-Vilem Dokhejr, izvršni direktor VGP Jan Van Git kao i direktor VGP Srbija Nenad Bjelogrlić.

 

VGP je panevropska kompanija koja poseduje, upravlja i gradi nekretnine u oblastima logistike i poluindustrijske proizvodnje i prvi put dolazi u Srbiju. 

Pruža usluge klijentima koji traže lokacije u blizini velikih evropskih gradova, sa direktnim pristupom glavnim putevima i lakim pristupom i radom 24 sata dnevno.

VGP grupa posluje u 17 evropskih zemalja, a imovinu poseduje u 14 zemalja. 

Strateški fokus VGP grupe, koja poseduje veliku površinu zemljišta za buduće projekte, je na razvoju poslovnih parkova sa više zakupaca.

Prisutni su ministri Tomislav Momirović, Goran Vesić, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, glavni gradski arhitekta Marko Stojčić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike