Srpska poslanica Snežana Paunović u borbi za rodnu jednakost i osnaživanje političarki

12.03.2023

10:07

0

Snežana Paunović godinama unazad aktivno i posvećeno učestvuje u borbi za prava i osnaživanje žena

Srpska poslanica Snežana Paunović u borbi za rodnu jednakost i osnaživanje političarki
Snežana Paunović - Copyright Tanjug printscreen

Šefica delegacije Skupštine Srbije u Interparlamentarnoj uniji (IPU) na 146. zasedanju IPU i potpredsednica parlamenta Snežana Paunović, izabrana je danas za članicu Biroa Foruma žena parlamentarki pri IPU. 

Forum radi na afirmaciji društvenog položaja žena i efikasan je način za jačanje veza među poslanicama širom sveta i za osnaživanje političarki. 

On daje priliku poslanicama da nauče kako se druge zemlje bave rodnom nejednakošću i predstavlja ženama poslanicama jedinstvenu globalnu platformu za doprinos međunarodnom donošenju odluka, saopšteno je iz parlamenta.

U predstavljanju svoje kandidature, potpredsednica skupštine Snežana Paunović ocenila je da smo svedoci da danas žene hrabro koračaju putevima, koji su po uverenjima nekada bili prohodni samo muškom delu populacije.

Paunovićeva je podvukla važnost aktivnog uključivanja žena u proces donošenja odluka, jer samo tako će se doprineti i njihovom boljem položaju.

Snežana Paunović godinama unazad aktivno i posvećeno učestvuje u borbi za prava i osnaživanje žena. Jedna je od osnivača Ženske parlamentarne mreže u Narodnoj skupštini.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike