Žiofre: EU će odgovoriti na pravi način ako vidi da Srbija i Zapadni Balkan čine pozitivne korake

06.03.2023

14:03

0

Prema njegovim rečima, zapadni Balkan je danas sa svim problemima dugačiji nego što je bio

Žiofre: EU će odgovoriti na pravi način ako vidi da Srbija i Zapadni Balkan čine pozitivne korake
Emanuel Žiofre - Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIC

Šef delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre ocenio je danas da nije vreme da se kasni sa donošenjem važnih odluka, i naglasio da će EU odgovoriti na pravi način ako vidi da Srbija i Zapadni Balkan u tom pravcu čine pozitivne korake.

"Mislim da nije vreme da se kasni sa nekim odlukama, vreme je da se donose odluke da se prave pravi izbori, da se shvati gde je budućnost i dela u tom pravcu, ako se tako radi, krene u rešavanje problema, ako to EU vidi odgovoriće na pravi način", rekao je Žiofre.

Ambasador Žiofre je to rekao na 30. jubilarnom Kopaonik biznis forumu na panelu "Budućnost EU i Zapadnog Balkana" na kojem su govorili ambasadori Francuske, SAD i Nemačke Pjer Košar, Kristofer Hil i Anke Konrad.

Prema njegovim rečima, zapadni Balkan je danas sa svim problemima dugačiji nego što je bio.

"Situacija se promenila ekonomski, region je totalno vezan za EU, EU je glanvi trgovinski partner, studenti mogu da se kreću, da idu u EU, potpuno je sada drugačija slika i pored svih problema ....", rekao je Žiofre koji je dodao da su se ipak posle ruske agresije na Ukrajinu stvari promenile i da zato treba doneti odluke koje će to izmeniti.

Ali posle 24. februara kao da smo drugom svetu, rekao je ambasador i dodao da zna i da se zna šta se desilo '91 kada dolazi do izuzetnih istorijskih ubrzanja ali da je pitanje da li se pravilno tumači taj istorijski momenat.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike