Nove provokacije Prištine: Bojevo gađanje i uvežbavanje KBS kod Kosovske Mitrovice

19.02.2023

20:44

0

Autor: M. Vu.

Ministar odbranee Kosova Armend Mehaj objavio je na svom nalogu na Fejsbuku da se nastavlja provera borbene spremnosti pešadijskih jediinica KBS

Nove provokacije Prištine: Bojevo gađanje i uvežbavanje KBS kod Kosovske Mitrovice
Kosovska policija - Copyright YouTube/Kosovo online

Ministar odbranee Kosova Armend Mehaj objavio je na svom nalogu na Fejsbuku da se nastavlja provera borbene spremnosti pešadijskih jediinica KBS na poligonu Crnuša u blizini Južne Mitrovice.

Mehaj je predočio da su pripadnici tzv. KBS tokom ove dvonedeljne vežbe obučeni za precizno gađanje, upravljanje vatrom i komandovanje na individualnom nivou, a prošli su i timsku obuku za manevrisanje stvarnom vatrom, kao i timsku protivpožarnu obuku, prenose prištinski mediji.


 

- Treći pešadijski puk Komande kopnenih snaga realizovao je terensku vežbu na taktičkom poligonu u Crnuši u Južnoj Mitrovici, sa bojevom municijom i time proverio dva tima čete B. Tokom sprovođenja ove dvonedeljne vežbe, naši vojnici su obučeni za preciznu vatru, kontrolu vatre na individualnom nivou i komandovanje dejstvima, timski rad za upravljenje vatrom. Vežba je realizovana u okviru plana obuke za 2023. godinu radi poboljšanja operativnih veština i kapaciteta, kao i provere pešadije - poručio je Mehaj. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike