Vučić: Nikada snažniji zahtevi Evropljana i SAD za formiranje ZSO

18.02.2023

06:05

0

Autor: 24sedam

On je rekao i da vlastima Prištine ne veruje ništa, ali je ocenio da posle odluke Evropskog saveta i želje Evropljana i Amerikanaca da rade na tom pitanju nikada neće biti snažniji zahtevi za formiranje ZSO

Vučić: Nikada snažniji zahtevi Evropljana i SAD za formiranje ZSO
Copyright Printscreen/TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u petak uveče da je sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom u Minhenu razgovarao o francusko-nemačkom, odnosno evropskom predlogu za rešavanje kosovskog pitanja, kao i o bilateralnim odnosima i drugim pitanjima.

"Govorili smo o svemu drugom i o tome da su Amerikanci bili jedni od retkih kada su bile barikade na severu KiM koji su želeli da čuju primedbe Srba. Oni su želeli da razgovaraju sa stvarnim predstavnicima naroda i sa severa i sa juga", rekao je Vučić.

On je ukazao i koliko je važna Zajednica srpskih opština, i to ne samo za ljude na severu već i na jugu Kosova i Metohije.

"Šta ćemo sa ljudima sa juga i kako će oni da se organizuju, ako nemaju ZSO. Kako će ljudi u Donjoj Gušterici, Klokotu", upitao je Vučić i istakao da je ZSO  strašno važna.

On je dodao da Amerikanci neće promeniti poziciju, jer je Srbija suviše mala.

"A da li smo promenili okvir, da nas saslušaju i čuju šta želimo i radimo jesmo", istakao je predsednik.

On je rekao i da vlastima Prištine ne veruje ništa, ali je ocenio da posle odluke Evropskog saveta i želje Evropljana i Amerikanaca da rade na tom pitanju nikada neće biti snažniji zahtevi za formiranje ZSO, a da koliko će zbog unutaralbanskih problema to da traje ne može da sudi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike