Vučić: Razgovaramo o odlasku u Brisel na dijalog o Kosovu i Metohiji 27. ili 28. februara

17.02.2023

19:38

0

Pokazali smo da na Srbiju može da se računa kada se sa njom razgovara - kaže predsednik

Vučić: Razgovaramo o odlasku u Brisel na dijalog o Kosovu i Metohiji 27. ili 28. februara
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije - Copyright Printscreen/ RTVPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Minhenu da se sada razgovara o odlasku u Brisel na dijalog o KiM 27. ili 28. februara.

Na pitanje novinara da prokomentariše informaciju koja se danas pojavila da će možda ići u Brisel 27. februara, Vučić je rekao da je on ranije izjavio da ne vidi, posebno pre minhenskih sastanaka, smisao da ide u Brisel i da je ranije bilo reči o datumima za njegov odlazak u Brisel, 19. februar, 21. i 23. februar.

Sada razgovaramo da to bude 27. iili 28. februara, dodao je Vučić.

- Razmišljao sam o dolasku u Minhen, dobro je da smo došli, jer zamislite da nismo ovde, zamislite kakve bismo prilike otvorili nekima drugima za iznošenje neistina o našoj zemlji. Ovako smo se pokazali kao pouzdan partner, kao neko ko je racionalan i razuman i razložan i kao neko ko se poštuje. Pokazali smo da na Srbiju može da se računa kada se sa njom razgovara - rekao je Vučić.

Istakao je da ljudi u Srbiji treba da razumeju da on nije Deda Mraz koji treba ljudima da donosi lepe vesti u kuću, već da im omogući da imaju najnižu stopu nezaposlenosti, ali i da sačuvaju mir i nacionalne interese. To je težak posao, dodao je predsednik Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike