Ministarka Popović: Srbija je jaka i stabilna država, sposobna da spreči svaki ekstremizam

16.02.2023

11:50

0

Nadležni organi odlučno, efikasno i odgovorno rade svoj posao, kako bi zaštitili mir i sigurnost građana

Ministarka Popović: Srbija je jaka i stabilna država, sposobna da spreči svaki ekstremizam
ministarka pravde Maja Popović - Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

Ministarka pravde Maja Popović je, povodom jučerašnjih nasilnih protesta ispred Predsedništva, poručila da je Srbija jaka i stabilna država, sposobna da spreči svaki ekstremizam i sačuva svoj integritet i ustavni poredak.

"Juče su ekstremističke grupe na skupu ispred Predsedništva, pozivanjem i podsticanjem da se silom promeni ustavno uređenje i svrgnu najviši državni organi i predstavnici tih organa, pokušale da destabilizuju našu zemlju" poručila je ministarka.

Nadležni organi, kako je nevedeno u saopštenju Ministarstva pravde, odlučno, efikasno i odgovorno rade svoj posao, kako bi zaštitili mir i sigurnost građana. 

"Svi oni koji su juče pozivali na nasilnu promenu ustavnog uređenja i vršili druga krivična dela i prekršaje, biće adekvatno procesuirani u skladu sa zakonima Republike Srbije" istakla je ministarka i dodala da nijedna ektremistička grupa, bez obzira na pomoć iz inostranstva, nije jača od države. 

Podsetimo, zbog sumnje da su počinili krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, pripadnici MUP-a, u saradnji sa BIA i nadležnim tužilaštvima u Beogradu i Novom Sadu, uhapsili su D. K. (35), D. Z. (52) i D. B. (36). Trojica uhapšenih terete se da su pozivali građane da se okupe u većem broju u Beogradu i da nasilno sruše Vladu i predsednika Republike Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike