"Državu niko ne sme da žrtvuje i niko ne sme sa njom da se igra": Snažna poruka predsednika Vučića na Dan državnosti (VIDEO)

15.02.2023

18:57

0

Autor: 24sedam

On je poručio da moramo da budemo hrabri u najtežim trenucima

"Državu niko ne sme da žrtvuje i niko ne sme sa njom da se igra": Snažna poruka predsednika Vučića na Dan državnosti (VIDEO)
predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se nakon radnog dana prepunog obaveza, prvenstveno zbog ceremonija povodom Dana državnosti.

Na ovaj veličanstven praznik, predsednik je poručio da moramo da budemo hrabri u najtežim trenucima.

 

 

- Sa državom niko ne može i ne sme da se igra, niko ne sme da je žrtvuje i nikada ništa ne sme da pretpostavi interesima države. Hasleđe Karađorđa, nasleđe Miloša Velikog, obavezuje nas da budemo i hrabri i mudri u najtežim trenucima. Neka živi Srbija - poručio je predsednik Vučić.

Vučić dodelio sretenjska odlikovanja

Ceremonija uručenja odlikovanja organizovana je u zgradi Generalnog sekretarijata na Andrićevom vencu. 


Pre dodele odlikovanja, cenjenim zvanicama, laureatima, narodu obratio se predsednik Srbije.

- Otadžbina nije ni tlo ni pleme ni jezik, nego kolektivni duh jednog naroda, to je proizvod zajedničke istorije, podeljenih sreća i nesreća, pobeda i poraza. Kolektivni duh predstavlja istodobno i materijalnu i moralnu oblast, zajedničke žrtve u krvi za iste principe i za isti ideal - izgovorio je predsednik Srbije reči Jovana Dučića na samom početku i pozdravio sve koji danas nose breme velike odgovornosti.

- Među vama danas ima Srba, ali i onih koji nisu Srbi ali su dali dobrinos Srbiji čineći dobro našoj kulturi, državi, da vam još jednom posvedočimo našu naklonost i divljenje. Danas bih u ovom svečanom trenutku rekao nekoliko reči o našoj državi, zbog čega smo se i okupili. Za nas je 15. februar dan velikih srpskih pobeda. Crveno slovo  u našem kalendaru i kao što smo 1804. pod vođstvom Crnog Đorđa krenuli u avanturu stvaranja moderne srpske države, tako do danas nismo dozvolili avanturistima da nam državu ukinu. A stvaranje države može da bude avantura, ali kada državu imate avantura ne sme više da postoji. Sa državom ne sme niko da se igra i da išta pretpostavi interesima države - rekao je predsednik.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike