Priština tera Srbe na silu da počnu da rade u opštinama!?

03.02.2023

17:00

0

Autor: 24sedam

Jezive informacije stižu sa severa Kosmeta

Priština tera Srbe na silu da počnu da rade u opštinama!?
Ilustracija - Copyright Profimedia

Posle neuspeha na konkursu za prijem novih policajaca na severu KiM, a nakon što nije ispoštovano nijedno elementarno pravo Srba u južnoj pokrajini, režim Aljbina Kurtija došao je na novu ideju.

Nakon što je smenjen komandir direkcije Sever Nenad Đurić, sada žele da nateraju Srbe da, protivno njihovom stavu, počnu da rade u opštinama Severna Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan.

Kako piše KosovoOnline, javilo se nekoliko bivših policajaca koji su bili suspendovani od strane vlasti u Prištini, pa čak i optuženi i držani u višemesečnom pritvoru za različita krivična dela pod sumnjivim dokazima, sa tvrdnjom da se na njih vrši pritisak obaveštajne strukture tzv. Kosova kako bi se vratili na posao i pokazali kako navodno Srbi hoće da se vrate u tzv. Kosovsku policiju.

Na početku im je nuđeno da se aktiviraju kao policajci, a da će im zauzvrat biti oprošteni prekršaji koje su navodno počinili, pa čak i isplatiti zarade za period kada su bili pod suspenzijom, uz obavezu da u uniformi provedu najmanje dve godine.

Nakon toga od strane kosovskih obaveštajaca usledila je direktna pretnja, da će u slučaju da odbiju taj predlog po postupcima koji se vode protiv njih, ostatak vremena do suđenja provesti u pritvoru.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike