Đurić: Šokiran sam neodgovornošću dela poslanika, svojim delovanjem sužavaju manevarski prostor Srbije u pregovorima!

02.02.2023

22:08

0

Pojedinci su pokazali koliko im malo znači i sprska demokratija, ali i odgovorna rasprava o temi kakva je KiM - rekao je ambasador

Đurić: Šokiran sam neodgovornošću dela poslanika, svojim delovanjem sužavaju manevarski prostor Srbije u pregovorima!
Marko Đurić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić izjavio je danas da je šokiran neodgovornošću dela poslanika u Skpštini Srbije koji su iskoristili skupštinsku sednicu da prave skandale umesto za konstruktivnu raspravu o Kosovu i Metohiji.

Oni su, kako je naveo, sednicu koristilu za napade na predsednika Aleksandra Vučića i sticanje "najjefitnijih političkih poena".

- I niko se nije ni rečju osvrnuo na napade na Srbe na KiM kao i na sve ono što se dešava od 24. februara Srbima, na nove baze, na napade na bezbednost dece, ljudi, hapšenja, nametanje tablica, ličnih dokumenta - rekao je Đurić u ambasadi Srbije u Vašingtonu.

Đurić je izrazio nezadovoljstvo što, kako kaže, nije bilo razgovora ni o tome što je Aljbin Kurti povećao broj zahteva sa dva na šest.

RTS 2 printscreen
 

- Svima je samo bio cilj, ili delu poslanika, da napadom na predsednika Vučića ostvare političke poene, a postigli su to da naruže sliku o Narodnoj skupštini, o svom delovanju kao poslanika još više, a zapravo svojim delovanjem sužavaju manevarski prostor Srbije u pregovorima - rekao je Đurić.

Ocenio je da takvim neargumentovanim, neutemeljenim napadima punim mržnje i neistina deo poslanika pokušava da suzi manevarski prostor u procesu dijaloga.

Ambasador je dodao da je zadovoljan što je predsednik čuvanjem državničkog dostojanstva i zastupajući državne i nacionalne interese istrajao u tome da se u Narodnoj skupštini, kao najvišem domu demokratije i narodnog predstavljanja, drugi put za tri meseca vodi rasprava o ovoj važnoj temi.

- Pojedinci su pokazali koliko im malo znači i sprska demokratija, ali i odgovorna rasprava o temi kakva je KiM - Ocenio je Đurić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike