Srbi neće odustati od svoje zemlje: Todić potvrdio da meštani Drena ostaju na ulici u toku noći

01.02.2023

21:16

0

Autor: 24sedam

Zahtevaju da se prestane sa radovima i da se ova odluka povuče, jer oni ne dozvoljavaju gradnju baze i rešeni su da istraju u tome, između ostalog ističe Todić

Srbi neće odustati od svoje zemlje: Todić potvrdio da meštani Drena ostaju na ulici u toku noći
Meštani se okupili kod Drena - Copyright Tanjug

Stanovnici Drena su se okupili nakon što su saznali za početak radova na putu koji vodi od magistrale prema Leposaviću do sela Zaselje i brda, gde je obavljena nelegalna eksproprijacija zemljišta. 

Predsednik Privremenog organa Opštine Leposavić, Zoran Todić, potvrdio je da su meštani odlučili da provode ovu noć na ulici u blizini mesta radova. 

Oni su kategorički zahtevali da se prekine sa gradnjom policijske baze i da se povuče odluka o eksproprijaciji više od 80 hektara zemljišta. 

- Oni su odlučni u nameri da noć provedu pod otvorenim nebom, ne žele da idu kućama. Istrajni su i odlučni u nameri da ne dozvole da im se otima imovina i da se na njihovim imanjima gradi bilo kakva policijska baza, jer taj objekat nije u interesu naroda koji živi ovde - rekao je Todić.

Todić je naglasio da je uz svoj narod i da će istrajati u tom stavu. 

- Zahtevaju da se prestane sa radovima i da se ova odluka povuče, jer oni ne dozvoljavaju gradnju baze i rešeni su da istraju u tome. Ja sam uz svoj narod i ostaću uz njih.

Njihovi rođaci su se takođe pridružili protestu i dali im podršku. 

Koordinator akcije, potpukovnik Kosovske policije, Veton Eljšani, izjavio je da Policija samo izvršava odluku Vlade i da će na tom mestu biti granična policijska stanica.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: KosovoOnline

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike