Hoti razgovarao sa Lajčakom o dijalogu Beograda i Prištine

02.10.2020

18:10 >> 07:25

0

Hoti je na svom tviter-profilu napisao da Kosovo ostaje posvećeno dijalogu koji će dovesti do uzajamnog priznavanja

Hoti razgovarao sa Lajčakom o dijalogu Beograda i Prištine
Copyright Avdulah Hoti Profimedia

Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti razgovarao je danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, poručivši da Kosovo ostaje posvećeno dijalogu „koji će dovesti do uzajamnog priznavanja“.

– Upravo sam vodio suštinsku i plodnu diskusiju sa Lajčakom, kome sam zahvalio na zalaganju u dijalogu. Kosovo ostaje posvećeno procesu dijaloga, koji bi trebalo da rezultira pravno obavezujućim sporazumom koji će dovesti do uzajamnog priznavanja – napisao je Hoti u objavi na Tviteru.

Lajčak je ranije izjavio da je za postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa potrebno određeno vreme, jer treba da reguliše sva otvorena pitanja i da ima jasne odredbe o načinu sprovođenja i nadgledanja, ali da se pre može govoriti da su u pitanju meseci nego godine, podseća „Kosovo onljan“.

U intervjuu za oktobarski broj magazina CorD-a, Lajčak je rekao da su „crvene linije“ u dijalogu da sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine mora biti u skladu s međunarodnim pravom, prihvatljiv za države članice EU, da mora da doprinosi regionalnoj stabilnosti i „jednom za svagda da reši sva nerešena pitanja i da doprinese evropskom putu Srbije i Kosova“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike