U američkoj ambasadi u Prištini danas konsultacije o formiranju Zajednice srpskih opština

31.01.2023

09:12

0

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nije pozvan na sastanak

U američkoj ambasadi u Prištini danas konsultacije o formiranju Zajednice srpskih opština
Džefri Hovenijer - Copyright Džefri Hovenier, Profimedia

Na zahtev američke ambasade danas će se sastati predstavnici kosovskih institucija i opozicije kako bi raspravljali o Zajednici srpskih opština. Učešće na skupu potvrdili su predstavnici opozicionih partija, predstavnici Predsedništva, kabineta premijera i Skupštine, kao i civilno društvo. Međutim, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nije pozvan, prenosi Gazeta ekspres.

Sastanak je inicirao ambasador SAD Džefri Hovenijer. Ambasada je pre nedelju dana saopštila da saziva sastanak sa eksponentima iz političke sfere na Kosovu, liderima i predstavnicima civilnog društva na kojem će se razgovarati o "važnoj stvari", odnosno o osnivanju ZSO.

Iako neće biti prisutni lideri tri opozicione stranke, izabrali su predstavnike koje će poslati na sastanak. Učešće je potvrdio kabinet premijera Aljbina Kurtija, predsednice Vjose Osmani i predsednika Skupštine Gljauka Konjufce.

"Ja nisam pozvan na taj sastanak, ali oni koji su pozvani neka odu na taj sastanak i razgovaraju o tome", rekao je Kurti prošle nedelje.

Ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić najavio je da će prisustvovati sastanku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike