Ministar Vučević se sastao sa premijerom Severne Makedonije Kovačevskim: Odnosi dve države tradicionalno dobri (FOTO)

27.01.2023

19:04

0

Autor: 24sedam

On je izrazio zadovoljstvo zbog ukazane prilike da se na političkom nivou razgovara o pitanjima od zajedničkog interesa i mogućim načinima za unapređenje saradnje dve zemlje

Ministar Vučević se sastao sa premijerom Severne Makedonije Kovačevskim: Odnosi dve države tradicionalno dobri (FOTO)
Vučević i Kovačevski - Copyright Printscreen / Instagram / milosvucevic

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Srbije Miloš Vučević, koji je u poseti Severnoj Makedoniji, sastao se danas sa premijerom te zemlje Dimitrom Kovačevskim.

Ukazao je na opredeljenost Srbije za jačanje međusobnih odnosa, naročito sa regionalnim partnerima, ističući da je stabilnost regiona jedan od prioriteta Srbije. 

Ministar Vučević je istakao da odnosi dve zemlje idu uzlaznom putanjom uz potrebu daljeg unapređenja.

 

 

On je izrazio zadovoljstvo zbog ukazane prilike da se na političkom nivou razgovara o pitanjima od zajedničkog interesa i mogućim načinima za unapređenje saradnje dve zemlje u različitim oblastima u narednom periodu.

- Sastao sam se danas sa predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim, u okviru dvodnevne posete Republici Severnoj Makedoniji. U srdačnom i prijateljskom razgovoru, izrazio sam zadovoljstvo zbog ukazane prilike da se na političkom nivou razgovora o pitanjima od zajedničkog interesa - potvrdio je Vučević na Instagramu.

Premijer Kovačevski je naglasio da su odnosi dve države tradicionalno dobri, a postoji prostor i volja obe strane da oni budu dodatno unapređeni.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike