Pripadnici ROSU pucali na Srbe! Izrešetali automobil, teško povređen suvozač

23.01.2023

12:29 >> 13:00

1

Autor: J. S. J.

Ranjen je Miljan D. dok je njegov suvozač Dušan S. pukom srećom prošao bez povreda. Čitav automobil je izrešetan.

Pripadnici ROSU pucali na Srbe! Izrešetali automobil, teško povređen suvozač
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Tenzije na Kosovu i Metohiji već mesecima traju. Srbi su konstantno na meti Kurtijevih policajaca koji sprovode teror nad srpskim stanovništvom. Sada su pripadnici specijalne jedinice policije tzv. Kosova ROSU pucali su danas oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina. Jedan od njh je ranjen.

Ovo je danas saopštio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Ranjen je Miljan D. dok je njegov suvozač Dušan S. pukom srećom prošao bez povreda. Čitav automobil je izrešetan. 

Miljan D. je pogođen u predelu levog grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu.

- Pripadnici Kurtijevih Rosu specijalaca pucali su na srpsko vozilo i Srbe u njemu rafalom samo zato što nisu želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i i razloga Rosu maltretira. Kurtijevi specijalci Rosu nemaju šta da traže na severu KiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa kog svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi - istakao je Petković.

AP Photo/Marjan Vucetic
 

 

Petković je podsetio da Beograd od početka prisustva specijalaca Rosu na severu upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju naš narod u pokrajini, što se danas i pokazalo.

- Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na severu KiM - zaključio je Petković.

Prethodni incident se dogodio juče kada su četvorica Albanaca pretukli srpskog mladića (15) Lazara M.

Kosovska policija se potom oglasila se o incidentu, ali u izveštaju nije bilo podataka o tome koje je nacionalnosti pretučeni.

Kosovo onlajn
 

 

U objavi policije na toj društvenoj mreži nema ni podatka da su njega napali Albanci, jedino da je maloletna osoba prijavila da je fizički napadnuta od četiri osobe.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike