Ministar Vučević na putu za Banjaluku: Sutra će prisustvovati ceremoniji povodom obeležavanja Dana Republike Srpske!

08.01.2023

17:45

0

Autor: 24sedam

Ministar Vučević se u Banjaluku uputio sa vojnim rukovodstvom

Ministar Vučević na putu za Banjaluku: Sutra će prisustvovati ceremoniji povodom obeležavanja Dana Republike Srpske!
Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_odbrana

 

Centralne manifestacije povodom obeležavanja Dana Republike Srpske biće održane i sutra u Banjaluci, u Istočnom Sarajevu.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane, Miloš Vučević uputio se u Banjaluku kako bi sutra, 9. januara, prisustvovao manifestaciji povodom obeležavanja Dana Republike Srpske.

 

 

Ministar Vučević se u Banjaluku uputio sa vojnim rukovodstvom.

Podsetimo, na Trgu palih boraca Narodno-oslobodilačkog rata u Banjaluci danas su položeni venci povodom obeležavanja 9. januara, Dana Republike Srpske.

Vence su položili predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Nenad Stevandić i predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Među odlikovanima povodom Dana RS patrijarh Porfirije i Vladimir Putin

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik dodelio je danas, na ceremoniji u Banskom dvoru u Banjaluci, odlikovanja povodom Dana Republike Srpske, 9. januara, a među odlikovanima su patrijarh srpski Porfirije i predsednik Rusije Vladimir Putin.Dodik je patrijarha Porfirija odlikovao Ordenom Republike Srpske na lenti, objavljeno je na sajtu predsednika Republike Srpske.

Dodik je predsednika Rusije odlikovao ordenom Republike Srpske na ogrlici za naročitu patriotsku brigu i ljubav prema Srpskoj, navodi Srna.

- Putin je zaslužan za razvijanje i učvršćivanje saradnje i političkih i prijateljskih odnosa Republike Srpske i Rusije. Ima zasluga na polju javnih delatnosti kojima se doprinosi sveukupnom i obostranom političkom ekonomskom društvenom i privrednom rastu i razvoju - rekao je Dodik.

Republika Srpska osnovana je 9. januara 1992. godine pod nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima koja su se ticala opstanka Jugoslavije i nakon što su pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju protiv volje Srba koji su imali konstitutivni status.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike