Kosovo je poslednji evropski geto: Oglasila se premijerka Brnabić posle pucnjave na srpske dečake

06.01.2023

17:38

0

Autor: 24sedam

Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su danas dok su nosili badnjak u mestu Gotovuša kod Štrpca kada je na njih pucao Albanac

Kosovo je poslednji evropski geto: Oglasila se premijerka Brnabić posle pucnjave na srpske dečake
Premijerka Ana Brnabić - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se povodom pucnjave koja se dogodila danas u Gotovuši kod Štrpca u kojoj su ranjena dva dečaka srpske nacionalnosti.

Ona je na svom Tviter profilu napisala:

- Ni na svetu pravoslavnu noć, Srbi na Kosovu nisu bezbedni. Najoštrije osuđujem ovaj opaki zločin i tražim od međunarodne zajednice da odmah reaguje i privede krivce pravdi. Ovo je još jedan u nizu strašnih incidenata, koji pokazuju težinu uslova u kojima Srbi na Kosovu i Metohiji svakodnevno žive - napisala je premijerka i dodala:

 

 

- Kada se svakodnevno i sistemsko nasilje stalno potcenjuje, tada se ekstremizam brzo širi od iluzornog privremenog rukovodstva u čitavo društvo, a zločini postaju uobičajena svakodnevica potlačenih. Kosovo - poslednji evropski geto - napisala je Brnabićeva

Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su danas dok su nosili badnjak u mestu Gotovuša kod Štrpca kada je na njih pucao Albanac. Nakon napada prebačeni su u bolnicu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike