Nikola Nedeljković, uhapšen na Gazimestanu, pušten na slobodu

28.12.2022

10:49

0

Autor: 24sedam

Nedeljković je 6. septembra osuđen na osam meseci zatvora zbog navodnog "izazivanje etničke mržnje i netrpeljivosti"

Nikola Nedeljković, uhapšen na Gazimestanu, pušten na slobodu
Hapšenje Srbina na Gazimestanu - Copyright Kosovo onlajn

Nikola Nedeljković (20) iz Beograda, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu, posle čega je osuđen na zatvorsku kaznu, pušten je na slobodu, prenose mediji.

 Advokat Nikole Nedeljkovića (20) Jovana Filipović potvrdila je za Tanjug da je Nedeljković pušten iz pritvora i da je na putu ka centralnoj Srbiji.

Nedeljković je 6. septembra osuđen na osam meseci zatvora zbog navodnog "izazivanje etničke mržnje i netrpeljivosti", posle čega je dva meseca proveo u pritvoru.

Kosovo onlajn printscreen
 

 

On je osuđen jer je, navodno, uzvikivao "ubij, ubij Šiptara", što je tvrdio jedan svedok - policajac koji ga je i priveo u završnici obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu.

Početkom decembra, Apelacioni sud u Prištini je smanjio kaznu Nedeljkoviću. Njega je Kosovska policija uhapsila 28. juna.

Podsetimo, danas je objavljeno i da će Dejan Pantić, srpski policajac koji je uhapšen na Jarinju, biti pušen da se brani iz kućnog pritvora. Od hapšenja, do danas porodica nije imala kontakt sa njim, a Srbi su provocirani tim hapšenjem, podigli barikade na severu pokrajine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike